Opštinska uprava uspostavlja direktnu komunikaciju sa privrednicima

19.05.2017. 07:47 / Izvor: Akta.ba
Opštinska uprava uspostavlja direktnu komunikaciju sa privrednicima

Želimo da vidimo šta opštinska uprava može da uradi kako bi privrednicima bilo olakšano poslovanje, rekao je Milićević.

U Šamcu je konstituisan Savjet za privredu putem koga će Opštinska uprava ostvariti direktnu komunikaciju sa privrednicima.

Za predsjednika Savjeta imenovan je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je najavio da će sa privrednima biti održavani sastanci svaka dva mjeseca kako bi razgovarali o problemima sa kojima se suočavaju.

"Želimo da vidimo šta opštinska uprava može da uradi kako bi privrednicima bilo olakšano poslovanje", rekao je Milićević.

On kaže da je lokalna administracija u protekla tri mjeseca evidentirala sve objekte u vlasništvu opštine, zatim građevinske površine, te objekte u vlasništvu privatnika koji su spremni da ih prodaju ili daju u zakup potencijalnim investitorima.

Milićević je podsjetio da je prošle sedmice donio Pravilnik o podsticajima za zapošlјavanje, kojim su predviđeni podsticaji od 1.500 KM za zapošlјavanje lica sa visokom i višom stručnom spremom u proizvodnim uslužnim i zanatskim djelatnostima, te od 1.000 KM za lica sa srednjom i nižom stručnom spremom.

"Predviđeno je da potencijalni investitori na ovom području za nabavku nove opreme dobiju pomoć do 5.000 KM, koja bi bila isplaćena na osnovu priložene fakture", kaže Milićević.

On ističe da je cilј da Opštinska uprava bude stavlјena u funkciju privrednika, što će biti test za lokalnu vlast u narednom periodu.

"Vodimo razgovore sa trgovačkim centrima da dođu na šamačko područje, a osim toga trebalo bi malo ojačati i proizvodni dio", rekao je Milićević i dodao da je siguran da će biti pomaka.

Načelnik Odjelјenja za privredu Svetozar Evđić kaže da je formiranje Savjeta za prviredu samo prvi korak, jer će naredne sedmice biti formiran i savjet za polјoprivredu.

On ističe da će ova dva savjeta raditi odvojeno, ali po potrebi i zajedno kako bi prezentovali privredne potencijale opštine.

"Svi oni koji žele da investiraju na ovom području su dobro došli i imaće punu podršku Opštinske uprave. Na nama je da olakšamo investiranje", rekao je Evđić.

On kaže da je vrlo brzo svima biti dostupan i vodič za investitore na području opštine Šamac.

"Nadamo se da ćemo u ovom mandatu od 2.500 nezaposlenih uspjeti da zaposlimo njih 500", rekao je Evđić.

Sastanku Savjeta za privredu prisustvovali su i predstavnici Svjetske banke koji u zadnja tri mjeseca pomažu u segmentu promocije.

Privredni savjet okuplјa najeminentnije privrednike sa područja Šamca radi njihovog učešća u procesu unapređenja poslovnog okruženja u opštini.

Aktivnosti savjeta su podržane Projektom privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH „LIFE“ kojeg impementira Grupacija Svjetske banke u pratnerstvu sa Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti