Organizirani moduli "Željeznički transport" i "Cestovni transport"

29.08.2017. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Organizirani moduli 'Željeznički transport' i 'Cestovni transport'

Ovaj projekat se uspješno realizira već duži niz godina, a ima za cilj profiliranje novih stručnjaka kroz edukaciju špeditera i djelatnika u vanjskoj trgovini.

U okviru realizacije tekućeg ciklusa „FIATA škole špedicije“, dana 24. i 25.08.2017. godine organizirana je nastava za module „Željeznički transport“ i „Cestovni transport“.

Pored teorijskog dijela nastave, prijavljeni kandidati su drugi dan imali priliku da posjete željezničku stanicu Alipašin Most, te se na taj način upoznaju sa praktičnim operacijama u prijevozu robe željeznicama.

U skladu sa predviđenim nastavnim planom i programom, edukacija će biti realizirana kroz četrnaest modula nastavnog plana i programa koji odgovara standardima FIATA-e, a svim polaznicima koji odslušaju nastavu i polože završni ispit biće dodijeljena prestižna FIATA diploma. Nastava će trajati do kraja januara 2018. godine, a ukupno 17 kandidata je izvršilo prijavu učešća u tekućem ciklusu.

Ovaj projekat se uspješno realizira već duži niz godina, a ima za cilj profiliranje novih stručnjaka kroz edukaciju špeditera i djelatnika u vanjskoj trgovini, transportu i komplementarnim djelatnostima.

Više informacija u vezi sa „FIATA školom špedicije“, načinom prijave i novim ciklusima, možete dobiti pozivom na broj telefona 033/566-204 ili putem e-maila mirza.konjo@komorabih.ba (kontakt osoba je Mirza Konjo, voditelj projekta „FIATA škola špedicije“).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti