Otvoren novi korisnički centar BIHAMK-a

04.02.2015. 15:45 / Izvor: eKapija.ba
Otvoren novi korisnički centar BIHAMK-a
OTVORI GALERIJU

Ovaj klub, po riječima predsjednika UOBIHAMK-a Rasima Kadića, u posljednjih desetak godina bilježi stabilan rast i konstantna ulaganja u razvoj novih usluga.

Povodom 69. godišnjice postojanja, Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) danas je u Sarajevu otvorio novi Korisnički centar. 

Ovaj klub, po riječima predsjednika UOBIHAMK-a Rasima Kadića, u posljednjih desetak godina bilježi stabilan rast i konstantna ulaganja u razvoj novih usluga.

"Centar će, uvjeren sam, poboljšati usluge koje pružamo svim građanima kojima je potrebna asistencija na putu", kazao je Kadić na prigodnoj svečanosti. 

Direktor BIHAMK Asistencija d.o.o. Elvedin Hasanović je rekao da je otvaranjem ovog centra povećan broj operatera sa devet na 20, tako da će biti u mogućnosti da pruže još kvalitetniju uslugu članovima i svim građanima.
 
U sklopu ove investicije urađena je kompletna rekonstrukcija i proširenje server sale i svih serverskih kapaciteta, odnosno hardverske i softverske podrške, kao i agregat. Vrijednost investicije je oko 150.000 maraka. 

Korisnički centar zvanično je pustio u rad predsjednik COFO-a, Koordinacijskog foruma auto-moto klubova srednje i istočne Evrope i potpredsjednik Svjetske automobilističke federacije za regiju Evropa (FIA) Danijel Starman koji je ocjenio da je BIHAMK jedan od najbolje organizovanih klubova u regiji.

Naglasio je da otvaranje novog Korisničkog centra predstavlja značajan korak u pružanju još kvalitetnije usluge vozačima, a sve u funkciji sigurnog prometa. 

"U FIA smo veoma zadovoljni pošto je BIHAMK veoma aktivan i u prošloj godini je prešao broj od 41. 000 članova, a otvaranjem ovog centra ispunjava se strategija FIA-e da u svakoj zemlji naši članovi imaju vrlo kvalitetnu uslugu", dodao je Starman. 

Nakon otvaranja Korisničkog centra, u okviru programa obilježavanja godišnjice BIHAMK-a u hotelu "Hollywood" na Ilidži  održana je Svečana Skupština BIHAMK-a.

U prisustvu članova Skupštine i brojnih gostiju, za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a, kolektivima i pojedincima su dodjeljena tradicionalna priznanja BIHAMK-a, zlatne i srebrne plakete i značke.

Također, u cilju poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, na svečanoj Skupštini i ove godine su uručena tradicionalna priznanja  “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik”. Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja,  najuspješnijom školom proglašena je OŠ “Poljice“ iz Lukavca kojoj pored priznanja pripada i materijalna nagrada  -  biciklo za rad školske saobraćajne sekcije i dvije biciklističke kacige.  Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Hasan Kasumović,  nastavnik u istoj školi, kojem je pored priznanja dodjeljena i novčana nagrada u iznosu od 500 KM.

Svečanoj Skupštini BIHAMK-a prisustvovao je Predsjednik COFO-a, Koordinacijskog foruma auto-moto klubova Srednje i Istočne Evrope, Danijel Starman i zvanična predstavnica Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC) koja je  jednom članu BIHAMK-a simbolično uručila autosjedalicu za djecu, što je dio donacije od 150 autosjedalica koje će ovaj Klub uručiti BIHAMK-u.

eKapija.ba/FENA

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti