PKFBIH na radionici o programima europske teritorijalne suradnje

24.08.2017. 10:14 / Izvor: Akta.ba
PKFBIH na radionici o programima europske teritorijalne suradnje

Radionica ima za plan da do kraja godine osposobi ljude za obradu projekata iz EU fondova.

Radionica o programima europske teritorijalne suradnje se odvija u organizaciji Centra za industrijski razvoj (CIRAZ) pri HGK, te u suradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a aktivno učešće uzeli su i predstavnici Privredne/ Gospodarske komore FBiH i Privredne komore Crne Gore.

Potpredsjednica HGK, V.D. Predsjednica HGK ŽK Split Mirjana Čagalj  i predsjednica Foruma Jadransko-jonskih gospodarskih  komora, kazala je kako je inicijativa o radionici potekla iz HGK i CIRAZ-a, a sama ideja je potekla iz programa prekogranične suradnje INTERREG-IPA-CBC 2014-2020 gdje su uključene Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora i zajedničke mogućnosti i programi za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Radionica ima za plan da do kraja godine osposobi ljude za obradu projekata iz EU fondova.

Kako je rekao Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša, plan je da imaju preko 30 kvalitetnih i sposobnih ljudi za pisanje projekata.

Na marginama radionice će se drugi dan radionice održati i sastanak koordinacije predsjednika gospodarskih komora sa ove strane Jadrana zajedno sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Agencijom za regionalni razvoj Republike Hrvatske, na kojem će prisustvovati i predsjednik P/GKFBiH Marko Šantić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti