Poboljšanje resursne i energijske efikasnosti u industrijskim preduzećima

15.05.2017. 15:02 / Izvor: Akta.ba
Poboljšanje resursne i energijske efikasnosti u industrijskim preduzećima

U toku obuke prezentirana je problematika vezano za energiju i energetsku efikasnost u industriji odnosno uticaj energije i energetske efikasnosti u industriji.

U prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je obuka "Poboljšanje resursne i energijske efikasnosti u industrijskim preduzećima".

U toku obuke prezentirana je problematika vezano za energiju i energetsku efikasnost u industriji odnosno uticaj energije i energetske efikasnosti u industriji te potrošnja energije i energetski sistemi.

Pored toga, prezentirani su efekti primjene mjera za poboljšanje resursne i energijske efikasnosti u 10 industrijskih preduzeća u Bosni i Hercegovini u okviru Nacionalnog programa za čistiju proizvodnju UNIDO-a /NCPP BH te primjeri dobrih praksi u BiH kroz GIZ projekat energetske efikasnosti

Učesnici na obuci su bili predstavnici firmi odnosno direktori, rukovodioci proizvodnje u firmama, zaposlenici zaduženi za pitanja energetske efikasnosti, kao i drugi učesnici koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku. Obuci je prisustvovalo više od 30 učesnika.

Obuka je realizovana u saradnji sa EU Prolocal programom, odnosno zajedničkim programom Evropske unije i Vlade SR Njemačke za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju kojeg implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti