Pozitivno mišljenje na Politiku razvoja informacionog društva

14.04.2017. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Pozitivno mišljenje na Politiku razvoja informacionog društva

Vlada FBiH je, uz određene napomene, dala pozitivno mišljenje na Nacrt odluke o usvajanju Politike razvoja informacionog društva Bosne i Hercegovine.

Vlada FBiH je, uz određene napomene, dala pozitivno mišljenje na Nacrt odluke o usvajanju Politike razvoja informacionog društva Bosne i Hercegovine za period 2017.-2021. godina.

Kako je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nosilac aktivnosti kreiranja i implementacije Politike sektora elektronskih komunikacija BiH za ovaj period koja, između ostalog, ima u vidu i Digitalnu agendu za Evropu, ciljevi i zadaci predložene Politike informacionog društva se u dobroj mjeri preklapaju sa aktivnostima definisanim Politikom i Akcionim planom sektora elektronskih komunikacija, zato je stav Federalne vlade da je vrlo bitno obezbjeđenje koordinacije u provođenju ove dvije politike, naročito kod jasnog definisanja nosilaca i rokova.

Također, u Akcionom planu trebaju biti dati jasni pravci djelovanja u pogledu razvoja industrije informacionih tehnologija, kao što su startup projekti i tehnološki centri, posebno u dijelu koji se odnosi na kadrove, obrazovanje i zapošljavanje, a što u tekstu Politike nije jasno definisano. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti