Predstavljena studija izvodljivosti za odlagalište otpada Pakline

16.11.2013. 09:16 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljena studija izvodljivosti za odlagalište otpada Pakline

Jučer je u vijećnici općine Tomislavgrad za vijećnike OV Tomislavgrad održana prezentacija Studije izvodljivosti za odlagalište komunalnog otpada "Pakline" Tomislavgrad.

Jučer  je u vijećnici općine Tomislavgrad za vijećnike OV Tomislavgrad održana prezentacija Studije izvodljivosti za odlagalište komunalnog otpada "Pakline" Tomislavgrad.Prezentaciju je otvorila v.d.direktorica JPZUO Pakline Mijana Jurič, nakon čega su predstavnice konzorcija kojeg čine tvrtke Enova d.o.o. Sarajevo, Bosna-s d.o.o. Sarajevo i Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Sarajevo, Maja Maretić Tiro i Sanda Midžić Kurtagić, predstavile projekt.

Prezentaciji su nazočili i načelnik Ivan Vukadin i Josip Dolušić, savjetnik u Federalnom ministartsvu okoliša i turizma, te direktor JKP Tomislavgrad Petar Radoš.Nakon prezenatacije uslijedila je diskusija o predloženom rješenju i financijskim varijantama koje će osigurati optimalno upravljanje otpadom.

Ista studija je prezentirana jučer vijećnicima općine Kupres, ali i načelnicima općina Tomislavgrad. Kupres, Posušje i Prozor Rama još u veljači ove godine.

Podsjetimo, javno poduzeće za upravljanje i zbrinjavnje otpada "Pakline" utemljele su tri općine i to općina Tomislavgrad sa 49% udjela, Prozor- Rama sa 31 % udjela i općina Kupres sa 20 % udjela, objavljeno je na web stranici Općine Tomislavgrad. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti