Prilikom izrade planova fokusirati se na programe za mlade

24.10.2014. 09:02 / Izvor: eKapija.ba
Prilikom izrade planova fokusirati se na programe za mlade

Zadužena su federalna ministarstva i institucije Vlade FBiH da, prilikom izrade planova rada za 2015. i izvještaja o radu za 2014. godinu planiraju i posebno naznače programe i budžete koji se odnose na mlade u okviru svojih nadležnosti.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je na sjednici Informaciju Federalnog ministarstva kulture i sporta u vezi s provedbom Zakona o mladima Federacije BiH.

Zadužena su federalna ministarstva i institucije Vlade FBiH da, prilikom izrade planova rada za 2015. i izvještaja o radu za 2014. godinu planiraju i posebno naznače programe i budžete koji se odnose na mlade u okviru svojih nadležnosti, a u skladu sa odredbama Zakona o mladima.

Također, zadužen je Federalni zavod za programiranje razvoja da, u saradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta, pripremi metodologiju planiranja i izvještavanja za mlade u planovima i izvještajima rada Vlade FBiH.

Ministarstva i institucije Vlade FBiH zadužene su da sve podatke o aktivnostima koje provode za mlade dostavljaju Federalnom ministarstvu kulture i sporta koje će uspostaviti bazu podataka i vršiti informiranje mladih o mjerama i programima koje provodi Vlada FBiH, rečeno je u saopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti