Prirodna izvorska voda "nevra" stiže u Abu Dhabi

20.07.2017. 08:57 / Izvor: Akta.ba
Prirodna izvorska voda 'nevra' stiže u Abu Dhabi

Do partnerstva je došlo nakon prepoznavanja važnosti uvođenja na tržište jedinstvenog proizvoda koji bi bio od velikog značaja za dobrobit potrošača.

Prošle sedmice potpisan je ekskluzivni ugovor između TREC International iz BiH i "Abdulla Al Masaood & Sons" iz Abu Dhabija o distribuciji prirodne izvorske vode "nevra" na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Do partnerstva je došlo nakon prepoznavanja važnosti uvođenja na tržište jedinstvenog proizvoda koji bi bio od velikog značaja za dobrobit potrošača u UAE, pa će "nevra" uskoro nakon zemalja Europske Unije, uskoro biti dostupna u svim većim marketima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te u okolnim državama, Libanonu i sjevernoj Africi.

"Nevra" je prepoznata upravo kao jedna od rijetkih voda u svijetu koja sadrži minimalnu količinu natrija (0,002 mg/L) te svojim mineralnim sastavom čini jednu od najkvalitetnijih voda među onima čije analize redovno sprovode različite laboratorije u Europi. 

“Imati prirodnu izvorsku vodu bez natrija koju možemo pružiti potrošačima na tržištu UAE je od izuzetnog značaja", kazao je, uz ostalo, Abdulla Al Masaood, predsjednik AMS-a. Ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zoran Miličević izrazio je uvjerenje da će ovaj posao biti uspješno završen na zadovoljstvo svih strana. "Nadam se da će u budućnosti biti još više takvih sporazuma između kompanija iz Bosne i Hercegovine i kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata", kazao je, prenosi je općinski sajt Kreševa.

Tokom svečanosti potpisivanja partnerstva, održane u sjedištu AMS-a u Abu Dhabiju, generalni direktor TREC Internationala Siniša Holik kazao je kako je BiH zemlja bogata prirodnim resursima.

“Ovakvim partnerstvom s renomiranom kompanijom kao što je AMS, koju predvodi čovjek s vizionarskim pogledima, ovaj proizvod je tek jedan od prvih iz BiH koji će biti predstavljeni potrošačima u UAE i GCC, kojima ćemo im omogućiti daljnje i prirodne izbore kojim će obogatiti svoj stil života", istakao je Holimk.

H.E. Abdulla Al Masaood je osnivač, CEO i predsjednik kompanije "Abdulla Al Masaood & Sons". Njegova dva sina Humaid Al Masaood i Khalifa Al Masaood su članovi Upravnog odbora i aktivno sudjeluju u pomaganju svom ocu u razvoju i ostvarivanju njegovih poslovnih vizija. Abdulla Al Masaood, potaknut svojim ranijim iskustvima u porodičnom poslu i željom da se upušta u nove poslovne ideje, danas posjeduje 15-tak firmi.

TREC International je firma osnovana za savjetovanje, pomoć i trgovinu lokalnom i međunarodnom robom na globalnom nivou, a u Bosni i Hercegovini djeluje od 2015. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti