Privredna komora FBiH i Bahreina potpisale memorandum o saradnji

25.05.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora FBiH i Bahreina potpisale memorandum o saradnji

Upriličeni su i B2B sastanci između predstavnika naše privrede i predstavnika delegacije Bahreina.

U prostorijama  Privredne/Gospodarske komore FBIH, jučer je upriličena posjeta privredne delegacije Bahreina, koju je predvodila Privredna komora trgovine i industrije Bahreina (BCCI). Bosanskohercegovačku privredu su predstavljali predstavnici metalnog sektora, energetskog sektora, sektora halal industrije, sektora nekretnina i investicija, kako i predstavnik turističkog sektora.

U cilju uspostavljanja saradnje te radi promovisanja zajedničkih mogućnosti i interesa koji mogu uveliko doprinijeti ekonomskom razvoju ovih dviju zemalja, potpisan je Memorandum o saradnji između privrednih komora ovih zemalja.

Jačanje ekonomskih odnosa dviju zemalja zasniva se na razmjeni informacija, poslovnih mogućnosti ,  te promociji poslovnih prilika, što je i jedan od glavnih razloga potpisivanja ovog Memoranduma.

Prisutnima je upriličena prezentacija komorskog sistema, turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, i mogućnostima koje nudi tržište naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, ali i drugih sektora.

Također su upriličeni B2B sastanci između predstavnika naše privrede i predstavnika delegacije Bahreina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti