SIPA pretresla pet lokacija, uhapšene dvije osobe zbog šverca duhanom

26.01.2017. 17:17 / Izvor: Akta.ba
SIPA pretresla pet lokacija, uhapšene dvije osobe zbog šverca duhanom

U pretresu oduzeto pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kg filtera za cigarete u rinfuzi...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas (26.02.2017. godine) su realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Rojal“, usmjerenu protiv organizovanog kriminala.

Preduzimajući aktivnosti u cilju sprečavanja i otkrivanja nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, a po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi objekata na pet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su lica koja koriste ove objekte počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda. U okviru ove akcije pet lica je privedeno u službene prostorije SIPA-e, od kojih su nakon kriminalističke obrade dva lica lišena slobode. Lica lišena slobode biće predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: pet mobilnih telefona sa SIM karticama, 20 kg filtera za cigarete u rinfuzi, tri palete kartonskih omota za cigarete ukupne težine 2 tone, rolne za omot cigareta i drugi repromaterijal namjenjen za punjenje i pakovanje cigareta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti