Softvere tešanjskog Ascoma koriste kompanije iz Njemačke i Srbije

26.05.2017. 13:04 / Izvor: Akta.ba
Softvere tešanjskog Ascoma koriste kompanije iz Njemačke i Srbije

Aktivno rade i na polju prodaje i imeplementacije svog poslovnog softwera E-Line Clouda.

Kompanija Ascom - podrška modernom poslovanju iz Tešnja, od 2005. godine svojim klijentima nudi široku lepezu proizvoda i usluga koji su u službi jačanja njihovog biznisa.

Ibrahim Krdžalić, direktor kompanije Ascom d.o.o za Akta.ba govorio je o kompaniji i njenom razvoju.

"Ono što je trenutno aktuelno u našoj kompaniji, jeste da smo sa našim partnerom iz Srbije počeli sa instalacijama tzv. senzorne sobe koje pomažu djeci sa umanjenom ili poremećenom funkcijom senzorne integracije. Nažalost današnji tempo života čini da je ovakve djece sve više. Već smo obezbjedili značajne reference i u tome trenutno vidimo dobru šansu za naš biznis", kazao je Krdžalić.

Aktivno rade i na polju prodaje i implementacije svog poslovnog softvera, e-Line Clouda koji je moderno programsko rješenje namjenjeno malim i srednjim preduzećima, vrlo funkcionalno, mobilno, a uz to kako Krdžalić kaže, povoljno i fleksibilno.

"Uspješne implementacije ERP rješenja e-Line Cloud je prepoznala i njemačku firma Gottfried Schmidt (Weitblick) gdje smo razvili modul za uspješno praćenje tzv. lohn-poslova za njihove pogone u BiH. Kao nastavak saradanje upravo implementiramo RFID tehnologiju u označavanju proizvoda. Konsultantske, softverske i hardverske potrebe kompanija tako objedinjuje na jednom mjestu što im olakšava posao u stranoj zemlji, a Ascom prepoznaju kao respektabilnog partnera na duge staze", kazao je Krdžalić.

Krdžalić je još dodao da razvoj IT- tržišta diktiraju Microsoft i Google, a masovna upotreba interneta, mobilne i Cloud tehnologije već se nameću kao standard tako da i kompanija Ascom jednostavno želi biti dio toga.

Ono na čemu još ova kompanija radi jeste i implementacije njihovog softvera za “Obračun učinaka” koji je već treću godinu prepoznat kao dobro poslovno rješenje, za sada, kako Krdžalić kaže implementirali su ga u tekstilnoj industriji, ali je on primjenjiv svuda gdje se rad bazira na specificiranim vremenima izrade.

"U ovisnosti od poslovne politike preduzeća, biva obračunata plaća uposlenika prema učinku čime raste njihovo zadovoljstvo, a poslodavcima se podiže produktivnost. Možemo se pohvaliti i prvim izvozom ovog softvera na područje Srbije gdje već pregovaramo o širenju posla", rekao je Krdžalić.

Na nedavnom sajmu privrede Tešanj 2017. kompanija se predstavili baš sa ovim software-om - „Obračun učinaka“.

Manje je poznato da je ova kompanija jedini isporučilac logopedske opreme u BiH i da pokriva dio tržišta u regionu.

Duži period već rade WEB-stranice, izrađuju namjenske softvere, SMS marketing, e-škole, praćenje HACCAP-a, logistička rješenja itd.

"Sve su to tzv. vertikalna rješenja koja razmjenjuju podatke sa bilo kojim softverom. Ohrabreni prvim uspjesima osluškujući potrebe tržišta nastavljamo u tom smjeru", rekao je Krdžalić.

Za kraj poručuje, da u skladu sa vizijom Ascom d.o.o., žele preduzećima u regiji postati i ostati prepoznatljiv i nezaobilazan partner sa najkompletnijom ponudom informatičkih roba i usluga.

U svojoj lepezi usluga kompanija još prodaje računare, laptope, mobitele, kopir aparate, printere ali i izrađuje telefonske i NW-instalacije. Sigurnost računarske mreže svojim partnerima obezbjeđuju Inovativnim Firewall rješenjima i Kaspersky softverom čiji su dugogodišnji partner. Bogata ponuda i atraktivne cijene potrošnog materijala su još jedna značajka ove tešanjske kompanije.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti