SPARKreators: Završene obuke nastavnika

27.03.2017. 11:06 / Izvor: Akta.ba

U svim regionalnim centrima, 28.4.2017. održat će se prvo fizičko kolo lige.

Ekipa iz SPARK school je posjetila sve regionalne centre u Bosni i Hercegovini te uspješno održala obuke i donirala mBot robotiće školama. Iznimnu zainteresiranost za ovaj projekt pokazali su nastavnici, ali i škole koje su bile regionalni centri.

Nakon završenih obuka, profesori će pripremati učenike za natjecanje do 27.4.2017. nakon čega će odabrati najbolju ekipu koja će predstavljati školu na SPARKreators ligi. U svim regionalnim centrima, 28.4.2017. održat će se prvo fizičko kolo lige.

Podršku realizaciji ovog projekta pružili su ispred većine Ministarstava/Pedagoških zavoda/Zavoda za školstvo te im se ovim putem zahvaljujemo.

"Također, zahvaljujemo se i nastavnicima koji su izdvojili svoje vrijeme i uložili trud prilikom edukacije te im želimo puno uspjeha u prenošenju stečenog znanja učenicima. Škole koje su bile regionalni centri, lijepo su ugostili ekipe i osigurali sve što je bilo potrebno za provođenje kvalitetne obuke nastavnika.Ponosni smo što smo dio jednog ovakvog, značajnog projekta te se veselimo daljnjim aktivnostima", navode iz SPARK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti