Start-upovi iz BiH imaju priliku za osvajanje dva mjeseca boravka u Beču

04.11.2016. 13:00 / Izvor: Akta.ba
Start-upovi iz BiH imaju priliku za osvajanje dva mjeseca boravka u Beču

Prošle godine je putem ovoga paketa finansirano deset kompanija, a među njima i start-upovi iz Srbije, Bugarske, Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske.

Privredna agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) i ove godine nagrađuje šest mladih međunarodnih kompanija paketom "Vienna Start-up 2017" s ciljem promovisanja Beča kao poduzetničkog centra.

Paket pokriva putne troškove, smještaj za dva meseca boravka u Beču, radne prostorije, ulaznicu za start-up festival "Pioneers festival", deset sati kurseva u vrijednosti od 2.000 eura i upoznavanje sa poduzetničkom scenom u Beču.

Prošle godine je putem ovoga paketa finansirano deset kompanija, a među njima i start-upovi iz Srbije, Bugarske, Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske. Rok za prijavu je 31. januar 2017.

Ovu agenciju osnovali su 1982. godine Grad Beč, bečka Privredna komora, Unicredit banka i Erste banka. Privredna agencija predstavlja kontakt centar za domaća i međunarodna preduzeća i podržava privrednike u vidu subvencija, nekretnina i besplatnog savjetovanja.

Jedna od ponuda agencije jeste takozvani Ekspat centar, uslužni centar za sve one koji planiraju da žive i rade u Beču. Međunarodni tim stručnjaka podržava doseljenike i njihove porodice kod poslovnih i privatnih pitanja. U ponudi su različite radionice, događaji i aktivnosti, a savetovanje je besplatno i na raspolaganju na više jezika, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti