* This article is available only in B/H/S language.

Stvaranje povolјnog ambijenta za investicije i nova radna mjesta

Izvor: Akta.ba, 20.3.2017 8:11:18

Stvaranje povolјnog ambijenta za investicije i nova radna mjesta

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i šef programa za lokalni razvoj UNDP-a Edis Arifagić potpisali su Protokol o saradnji za lokalni razvoj, u okviru programa „Lokalni integrisani razvoj“ koji finansira EU, a realizuje UNDP.

Arifagić kaže da protokol podrazumijeva nastavak saradnje sa opštinom Šamac, a riječ je o konkretizaciji niza mjera koje se odnose na racionalizaciju potrošnje unutar same opštine, te realizaciju novih razvojnih projekata.

"Bili smo prisutni u fazi oporavka od poplava. Sada idemo u fazu koja je orijentisana na kreiranje novih radnih mjesta, unapređenje infrastrukture i bolјi rad opštinske uprave", rekao je Arifagić.

On je dodao da je obezbijeđeno 100.000 KM za niz manjih projekata, kao što su opremanje komunalnog preduzeća i aktivnosti na upravlјanju čvrstim otpadom.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević kaže da je saradnja sa UNDP-om postala tradicionalna, a rezultat su brojni projekti podrške privredi i polјoprivredi, te komunalnom preduzeću koje je prošle godine za nabavku opreme dobilo 37.000 KM.

Milićević dodaje da je opština u obavezi da racionalizacijom menadžmenta poveća prihode i smanji rashode lokalne samouprave.

"UNDP će pomoći u stvaranju povolјnijeg poslovnog ambijenta opštine, a mi smo već preduzeli aktivnosti kroz izradu vodiča za investitore, definisanje parcela i lokacija gdje bi oni mogli doći“, kaže Milićević.

On je najavio da će sa UNDP-om razgovarati o novoj LED rasvjeti u gradu radi uštede potrošnje električne energije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Slične vijesti

Prikaži još vijesti iz ove rubrike

Učitavanje...