TEI MC građevinske mašine na svim bitnim infrastrukturnim projektima u BiH

21.03.2017. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Kvalitet mehanizacije koju kompanija nudi prepoznale su i vodeće građevinske kompanije iz BiH.

Rad na infrastrukturnim projektima nezamisliv je bez kvalitetne mehanizacije. U mnoštvu ponuda kvalitet je taj koji izdvaja pojedine kompanije da su konstantno prisutne kako na domaćem tako i na stranim tržištima.

Kompanija TEI MC d.o.o na tržištu BiH prisutna je preko 10 godina. Generalni su zastupnici i distributeri renomiranih brendova kao što su LiuGong, Dresta, OTR putničkih i teretnih guma WindPover Aeolus a njihove mašine prisutne su na svim značajnijim infrastrukturnim projektima u BiH.

Kvalitet mehanizacije koju kompanija nudi prepoznale su i vodeće građevinske kompanije iz BiH kao što su Integral Inženjering a.d. Banja Luka, Euro Asfalt, Niskogradnja Marjanović d.o.o Prijedor, Romanijaputevi a.d i mnoge druge.

Pored ovih kupaca TEI MC posjeduje mrežu sa oko 150 prodatih strojeva, od kojih su svi u radu i potpunoj funkciji.

Iz kompanije žele naglasiti kako su njihovi LiuGong strojevi uposleni na svim važnijim infrastrukturnim projektima u BiH a to su izgradnja autoputa 5C Zenica – Doboja i Odžak – Vukosavlje, izgradnja autoputa Banja Luka – Doboj, izgradnja tunela 12 km dužine u Fatničkom polju Nevesinje zatim radovi na proširenju HE Bočac i mnogi drugi kako u BiH tako i u region.

"U našoj ponudi pored, spomenutih brendova za koje smo generalni zastupnici, imamo i Poqutec hidraulične čekiće i dodatke, SBM kineska mobilna i stacionarna drobilična postrojenja marke McCloskey kao i mobilna drobilična postrojenja i sita, Bell zglobne dampere, Gomaco betonske finišere i mnoge druge mašine i dijelove neophodne za siguran i kvalitetan rad u građevinarstvu", rekli su iz kompanije za Akta.ba.

Kompanija TEI MC d.o.o u Bosni i Hercegovini broji oko 10 – tak stručno obučenih i osposobljenih ljudi za prodaju, distribuciju i servisiranje specijaliziranih građevinsko-rudarskih strojeva. Primarna djelatnost je prodaja građevinsko-rudarske mehanizacije.

"TEI MC d.o.o puno ulaže u edukaciju svog osoblja kroz razne treninge i seminare, tako da u svakom trenutku možemo odgovoriti svim izazovima sa kojima se susrećemo na tržištu", rekli su iz kompanije.

Njihovi prodajni centri se nalaze u Banjoj Luci i Sarajevu.

Iz godine u godinu bilježe rast poslovanja, konstantno rade na tome da se taj trend nastavi i u budućnosti. Iz kompanije kažu kako bi takav trend rasta i razvoja svakako rezultirao proširivanjem prodajnog asortimana, tako i zapošljavanjem novih kadrova.

Svoju ponudu građevinske mehanizacije i opreme predstavili su i na nedavno završenom sajmu GRAMES-DEMI 2017 koji se održao u periodu od 15. do 18. marta u Banjoj Luci, na kojem su dobili prestižnu nagradu "Zlatna libela"  za građevinsku mehanizaciju i prateću opremu.

Nakon 15 godina iskustva u prodaji građevinsko-rudarskih mašina širom bivše Jugoslavije, 1991. godine se osniva TEI - Techno Export Import kao jedna od prvih privatnih kompanija u ovoj oblasti. U ovom periodu TEI zastupa najpoznatije Zapadne proizvođače građevinsko-rudarske opreme.

TEI MC - Techno Export Import – Mining & Construction je osnovan 2005. godine sa ciljem uvođenja vodećih Kineskih proizvođača na tržište EX Yu.

Nakon obilaska fabrika vodećih Kineskih proizvođača i detaljnog upoznavanja sa kvalitetom njihovih proizvoda, TEI-MC se 2006. godine odlučuje za saradnju sa LiuGongom. Te godine prodaje njihove prve mašine u Srbiji. Od 2007. godine TEI-MC je eksluzivni diler LiuGonga i širi prodaju u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti