Tešanj okuplja privrednike: Na sajmu ove godine preko 150 izlagača

20.03.2017. 09:40 / Izvor: zosradio.ba
Tešanj okuplja privrednike: Na sajmu ove godine preko 150 izlagača

Izložbeni prostor Sajma će biti smješten na  4.000m2 zatvorenog prostora i 10.000m2 otvorenog prostora.

U povodu 13. Sajma privrede u Tešnju je održana press konferencija, a nakon toga je upriličena i 13. sjednica Skupštine Udruženja/Udruge privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Na press konferenciji je  zvanično najavljen 13. međunarodni sajam privrede Tešanj 2017, te su predstavljeni dosadašnji rezultati rada Udruženja. Prisutnima su se na konferenciji obratili predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić, načelnik općine Tešanj Suad Huskić, predsjednik Privredne komore FBiH Marko Šantić, te vlasnik grupacije HIFA Izudin Ahmetlić, javlja zosradio.ba

Predsjednik Udruženja Edin Jabandžić u svom obraćanju je kazao da će se ovogodišnji Sajam održati od 18. do 21. maja, te da će i ove godine biti smješten u prostoru Distributivnog centra u Kraševu,Tešanj.

''Izložbeni prostor Sajma će biti smješten na  4.000m2 zatvorenog prostora i 10.000m2 otvorenog prostora, koji će biti predviđen za automobilsku industriju i sve ono što se može postaviti vani. Naš plan je da bude preko 150 izlagača, u situaciji koju danas imamo mi smo ubijeđeni da ćemo taj broj imati i veći. Za sada imamo potvrđene izlagače iz Srbije i Hrvatske što će nam dati za pravo da ovaj Sajam dobije i međunarodni karakter.''

Načelnik općine i predsjednik Udruženja su najavili dolazak velikog broja visokih zvaničnika, ali će te informacije biti zvanično potvrđene u narednim danima.

Udruženje privrednika ''Biznis centar'' Jelah Tešanj i Privredna komora FBiH su prije dvije godine potpisali sporazum o poslovno tehničkoj saradnji, te je u sklopu  ove saradnje danas najavljena i godišnja skupština ove komore drugog dana Sajma.

''Ono što je na neki način predmet sporazuma između komore i udruga poslodavaca jeste građenje poslovnog ambijenta. Taj poslovni ambijent se gradi kroz niz stvari, od zakonske regulative, podzakonskih akata, raznoraznih informacija koje idu interaktivno u oba smjera'', istakao je Marko Šantić, predsjednik Privredne komore FBiH.''

Načelnik općine Tešanj Suad Huskić je danas istakao svoje zadovoljstvo sudjelovanja na ovoj press konferenciji, te čvrsto opredjeljenje općine Tešanj u podršci Sajmu, kao i svih prethodnih 12 godina.

''Dakle, smatramo ovo vrlo važnom aktivnosti u kojoj privrednici općine Tešanj, pa i regije imaju priliku građanima, predstaviti sve ono što su radili u toku godine, predstaviti im ono što znaju i umiju raditi. Ovo je, naravno i prilika da poslovni subjekti međusobno ugovaraju nastavak saradnje.''

Načelnik je istakao da je fokus prošlogodišnjeg Sajma bio na mladima i njihovom integrisanju u poslovnu zajednicu, te je izrazio želju  da tako bude i ove godine. Izudin Ahmeltić, ispred HIFA grupacije, u svom je obraćanju također pozvao mlade da hrabrije koračaju kroz život, da odagnaju strahove i da se izbore za svoju budućnost.

''Ovom prilikom pozivam političare i administraciju da se ''deadministriraju'' i podrže sve ono što je dobro, a ovaj Sajam je ono što je dobro", istako je Ahmetlić.

Nakon konferencije za medije upriličena je i godišnja sjednica Skupština Udruženja. Sjednici se odazvao veliki broj privrednika, odnosno članova Udruženja, što je također veliki pokazatelj koliko se privredni razvoj doživljava ozbiljno. Na skupštini je upriličena i dodjela zahvlanica bivšim predsjednicima Udruženja, koji su u prethodnim godinama uspješno vodili Udruženje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti