ThermoFlux osvojio glavnu nagradu za dizajn na sajmu u Frankurtu

12.03.2015. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
ThermoFlux osvojio glavnu nagradu za dizajn na sajmu u Frankurtu
OTVORI GALERIJU

Poduzeće ThermoFLUX d.o.o. Jajce sajam ISH u Frankfurtu na Majni (Njemačka) posjećuje po drugi put i jedino je poduzeće iz Bosne i Hercegovine koje je ikada izlagalo na tom sajmu.

Poduzeće ThermoFLUX d.o.o. Jajce sajam ISH u Frankfurtu na Majni (Njemačka) posjećuje po drugi put i jedino je poduzeće iz Bosne i Hercegovine koje je ikada izlagalo na tom sajmu.

Ove godine je ThermoFLUX na sajmu predstavio dvije inovacije – potpuno automatski kotao na pelet "Eco Logic" te kotao na pelet i sječku "Eco Chip".

"Inovativni dizajn, konstrukciju i tehnologiju kotla 'Eco Logic'prepoznao je žiri za nagradu Design Plus powered by ISH te poduzeću ThermoFLUX dodjelio nagradu za najljepši kotao", saopćeno je iz ove kompanije.

Na nagradu Design plus powered by ISH 2015 bilo je nominirano 114 poduzeća (65 stranih i 49 njemačkih) sa 178 proizvoda (94 stranih i 84 njemačkih)

Nagrađena su 34 poduzeća/proizvoda (18 stranih i 16 njemačkih) između ostalog i BH brend ThermoFLUX sa kotlom Eco Logic.

Za nagradu su se natjecali učesnici iz sljedećih zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Velika Britanija, Španjolska, Francuska, Njemačka, Italija, Saudijska Arabija, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Švicarska, Slovenija, Švedska i Turska.

A natjecanje Design Plus organizira Rat für Formgebung, koji je formiran 1953 na zahtjev njemačkoj Bundestaga kako bi se dao značaj razvoju dizajna.

Žiri čini sastav: Andreas Enslin – Miele & Cie. KG, Gütersloh; Dr. Michael Herma – VdZ Forum für Energieeffizienz in der Gebäudetechnik e.V., Berlin; Dr. Sandra Hofmeister – Domus – deutsche Ausgabe, Berlin; Corinna Kretschmar-Joehnk – JOI-Design GmbH Innenarchitekten, Hamburg; Robert Sachon – Robert Bosch Hausgeräte GmbH, München; Udo Wirges – Zentralverband Sanitär Heizung Klima, St. Augustin; Jens Wischmann – VDS Vereinigung Deutsche Sanitärwirtschaft e.V., Bonn;

Inače, iz firme ThermoFlux ističu da će se nagrađeni kotao Eco Logic uskoro naći u prodaji.

"Očekujemo veoma dobru prodaju jer je ovo jedini potpuno automatski kotao na pelet na tržištu BiH, a za nove strane kupce će se pobrinuti ovih dana na sajmu", poručuju iz ThermoFluxa.

Što je Design Plus i kako se ocjenjuje?

Design Plus powered by ISH vrijedi kao oznaka kvalitete za proizvode koji su orijentirani ka budućnosti, imaju inovativan dizajn i tehniku koja dobro iskorištava energiju, a tu su ujedno i vrijednosti koje cijeni ISH kao vodeći sajam za obnovljivu energiju, grijanje, hlađenje i sanitarije. Stručni žiri je vrednovao kvalitetu izrade, koncept, inovaciju, izbor materijala, tehničke i ekološke aspekte.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti