Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su oštetile budžet BiH za 3,5 mil. KM

07.11.2016. 12:00 / Izvor: Akta.ba
Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su oštetile budžet BiH za 3,5 mil. KM

Izvršenjem kaznenih djela, prouzročena šteta državi BiH u iznosu od oko 3,5 milijuna KM.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA na području Istočnog Sarajeva, lišili su slobode: Dragana Vukajlovića, rođenog 1979. godine, uposlenom u Uredu za razmatranje žalbi BiH, Duška Lazarevića, rođenog 1982. godine, odgovorna osoba u poduzeću "Elektrounion" d.o.o. Istočno Sarajevo

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH, zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti i to osumnjičeni Vukajlović, u svojstvu člana i izvjestioca Ureda za razmatranje žalbi, a osumnjičeni Lazarević kao odgovorna osoba poduzeća "Elektrounion" d.o.o. Istočno Sarajevo, jer su omogućili da navedenom poduzeću bude isplaćena nezakonita odšteta od oko 3,5 milijuna KM, čime je nanesena šteta budžetu BiH.

S obzirom na okolnosti izvršenja kaznenog djela, bit će ispitana i umiješanost drugih osoba u izvršenje navedenog kaznenog djela.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, saopćeno je iz SIPA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti