Unapređenje poslovnog okruženja i regulatorne reforme KS

12.09.2017. 11:43 / Izvor: Akta.ba

Tokom sastanka direktor Ećo Suad istakao je da privreda KS bilježi kontinuiran rast, te da postoji mogućnost za dodatno unaprijeđenje i razvoj.

U okviru Saradničke mreže kao dijela programa postinvesticione podrške Projekta LIFE, dana 07.09.2017. godine predstavnici Ministarstva Privrede KS, Općine Ilidža i Grupacije Svjetske banke posjetili su firmu Ećo Company i razgovarali sa generalnim direktorom Ećo Suadom na temu unapređenja poslovnog okruženja i regulatorne reforme, te jačanje konkurentnosti KS, saopćeno je iz ove kompanije.

Tokom sastanka direktor Ećo Suad istakao je da privreda KS bilježi kontinuiran rast, te da postoji mogućnost za dodatno unaprijeđenje i razvoj, posebno ukoliko bi došlo do veće podrške privrednim subjektima, sa akcentom na one koji su izvozno orijentisani.

Goste je upoznao sa planovima firme Ećo Company za naredni period u pogledu proširenja proizvodnih kapaciteta novih ulaganja u tehnologiju i novih zapošljavanja.

Saradnička mreža je uspostavljena u cilju stvaranja mehanizma za identificiranje i što brže rješavanje otvorenih pitanja investitora kako bi se omogućio rast i razvoj kompanija u BiH, a time i doprinos održivom ekonomskom razvoju lokalne zajednice.

Ministarstvo privrede KS aktivno participira u Saradničkoj mreži i podržava njene aktivnosti u cilju pružanja podrške privrednim subjektima na teritoriji KS u njihovom rastu i razvoju i, u suradnji sa općinskim, entitetskim i institucijama na nivou BiH, sistemski pristup otklanjanju prepreka sa kojima se investitori suočavaju u svom poslovanju, kako bi nastavili sa reinvestiranjem i poboljšali veze sa lokalnom privredom.

Grupacija Svjetske banke u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Saradničkoj mreži i Programu postinvesticione podrške u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti