Uspješne priče Imela i Glorije: Vjerujte u sebe i rezultati će doći

01.12.2016. 07:34 / Izvor: Akta.ba
Uspješne priče Imela i Glorije: Vjerujte u sebe i rezultati će doći

Čeliković i Galić mlade je savjetovala da budu uporni i da žive svoje snove.

Dvije ispirativne priče posjetiocima posljednjeg ovogodišnjeg Business cafeu sinoć su u Sarajevu ispričali Gloria i Marko Galić, vlasnici brenda prirodne kozmetike Gloria i direktor kompanije Imel d.o.o. Lukavac Mevludin Čeliković.

Počinjući svoju priču vlasnik kompanije Imel koja je na tržištu prisutna 20 godina i bavi se projektovanjem poslovnih informacionih sistema, proizvodnjom i implementacijom softvera, poslovnim konsaltingom, prometom IT opreme i operativnim sistemima kaže kako je njegov, kao i svaki drugi početak bio težak sa puno problema i nepoznanica. Stoga je smatra svaku ideju potrebno dobro razraditi, vjerovati u sebe i rezultat neće izostati.

Također, kao jako važan detalj istakao je ljudski resurs, jer kako kaže uz sve što stvarate morate imati ljude oko sebe, koje trebate uvijek saslušati.

Kaže pustite ljude da razmišljajtu glasno, jer možda se baš iz tog razmišljanja rodi najbolja ideja.

Potcrtao je da za održanje kontinuiteta u svakom poslu mora postojati ljubav prema onome čime se bavite i želja da se on iznese.

Govoreći o svojim počecima Gloria je kazala kako je počela kao kućna radinost, a prvi proizvod, odnosno krema je je nastala u kuhinji prije dvije i po godine u dvije laboratorijske čašice.

Mladim je savjetovala da budu uporni, da žive svoje snove.

"Početak je, kao i u svakom poslu, bio malo naporan i trebalo je puno rada, volje i odricanja da bi se na kraju sve isplatilo", kazala je Galić.

Galić je rekla da trenutno u ponudi imaju 45 proizvoda, od kojih su 22 registrovana u Zavodu za javno zdravstvo i u prodaji su u apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Amra Hašimbegović, direktorica Agencije GMS koja je i organizator ovog  jedinstvenog događaja u BiH za poslovni portal Akta.ba je kazala kako je Busines Cafe mjesto gdje se promovišu uspješne poslovne priče u BiH, gdje se pokazuju dobri primjeri, ljudi koji vjeruju u našu zemlju, koji pošteno rade i koji ostvaruju dobre rezultate.

"Oni su inspiracija i motivacija drugim ljudima. Želimo da na ovaj način mlade inspirišemo i pokrenemo", kazala je Hašimbegović, naglašavajući kako će se naredne godine Busines Cafe održati u Banjoj Luci i Mostaru.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti