Uspješno predstavljanje bosanskohercegovačkih vina u Austriji

27.04.2017. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Uspješno predstavljanje bosanskohercegovačkih vina u Austriji

Za uspješan plasman i komercijalizaciju potrebno dodatno ojačati marketinške aktivnosti i pronaći dobre poslovne partnere u kanalu distribucije i prodaje.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Republici Austriji organizirala je prezentaciju bosanskohercegovačkih vina u Beču. Na manifestaciji je učestvovalo sedam vinara: Anđelić, Tvrdoš, Vukoje, Vinarija Čitluk, Carski vinogradi, Nuić i Tatarević.

Cilj manifestacije bio je predstavljanje kvalitetnih vina i značajnih vinara iz BiH austrijskom tržištu, a u svrhu marketinga bh. vina na tržištu Austrije, te stvaranja pretpostavki za pokretanje i komercijalizaciju bh. vina u Austriji.

Događaju je prisustvovalo oko 200 predstavnika privrednog, političkog i diplomatskog života Austrije, uključujući i predstavnike bh. zajednice.

Prezentacija je naišla na dobar prijem i kritike. Naglašeno je da je za uspješan plasman i komercijalizaciju potrebno dodatno ojačati marketinške aktivnosti i pronaći dobre poslovne partnere u kanalu distribucije i prodaja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti