Usvojen program ekonomskih reformi: 18 reformi za bolji život u BiH

25.01.2017. 14:52 / Izvor: Akta.ba
Usvojen program ekonomskih reformi: 18 reformi za bolji život u BiH  

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Program ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine (ERP) za 2017. - 2019. godinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Program ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine (ERP) za 2017. - 2019. godinu, koji predstavlja sveobuhvatan plan  strukturnih reformi koje će vlasti u BiH provesti radi poboljšanja ekonomskog rasta, konkurentnosti,  očuvanja fiskalne i makroekonomske stabilnosti uz nastavak restriktivne fiskalne politike i provođenja mjera štednje u institucijama vlasti.

Ovogodišnji ERP sadrži 18 prioritetnih strukturnih reformi, među kojima je više od polovine reformi koje će zajednički provoditi država i entiteti, odnosno entiteti zajedno, što je značajan napredak u odnosu na ranije programe i rezultat je bolje koordinacije u njegovoj izradi.

Program ekonomskih reformi rezultat je zajedničkog rada predstavnika ministarstava Vijeća ministara BiH, Centralne banke BiH, koordinatora imenovanih u ime Vlade Federacije BiH i Vlade Republike Srpske, predstavnika entitetskih ministarstava, Direkcije za ekonomsko planiranje i saradnje s Evropskom komisijom i Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti