Vijeća ministara o problemu izdavanja pasoša: Preduzeti hitne mjere

16.02.2017. 16:52 / Izvor: Akta.ba
Vijeća ministara o problemu izdavanja pasoša: Preduzeti hitne mjere

Vijeće ministara BiH danas je svojilo Informaciju IDDEEA-e o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa štampanjem pasoških knjižica.

Vijeće ministara BiH danas je, uz prihvaćene sugestije iz mišljenja Ministarstva finansija i trezora BiH, usvojilo Informaciju IDDEEA-e o načinu rješavanja naslijeđenih problema u vezi sa štampanjem pasoških knjižica u Bosni i Hercegovini.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine dužna je u okviru svog zakonskog mandata, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, preduzeti raspoložive hitne mjere radi omogućavanja prava na slobodu kretanja građana BiH u skladu s Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, a sve u cilju zaštite općeg interesa radi sprečavanja nesrazmjernih posljedica koje bi mogle nastupiti.

Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH će obavijestiti Sud Bosne i Hercegovine, Ured za razmatranje žalbi, Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine i Agenciju za javne nabavke o Informaciji (s mišljenjem Ministarstva finansija i trezora) i donesenim zaključcima.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na vanrednoj sjednici,  prihvatilo je ostavku  Edima Nesimija na dužnost direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti