Za firmu ThermoFLUX kvalitet, inovacije i znanje su najbitniji

19.01.2016. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Za firmu ThermoFLUX kvalitet, inovacije i znanje su najbitniji

Kao i svaki početak put prema uspjehu nije bio lagan. Teško je bilo naći kvalitetne kadrove. U tome je uvelike pomogla svjetska ekonomska kriza. Dok su drugi otpuštali radnike ThermoFLUX ih je zapošljavao.

Sjedište firme ThermoFLUX d.o.o. je u srcu Bosne i Hercegovine, gradu Jajcu. Kompanija je počela s radom 2007. godine sa samo nekoliko zaposlenih. Prvobitno se bavila proizvodnjom kupaonskih radijatora. Porastom cijena nafte na svjetskom tržišu porastao je interes za alternativnim načinima grijanja, te je tako počela proizvodnja kotlova i kamina na pelet

Trenutno se u proizvodnom programu nalaze kotlovi i kamini na pelet, kotlovi na čvršto gorivo, automatski kotlovi na sitni uglenj te kotlovi na drvenu sječku.

Kao i svaki početak put prema uspjehu nije bio lagan. Teško je bilo naći kvalitetne kadrove. U tome je uvelike pomogla svjetska ekonomska kriza. Dok su drugi otpuštali radnike ThermoFLUX ih je zapošljavao. 

Vremenom su se razvijali, ulagali u najnoviju opremu i alate. Proizvodnja je svake godine rasla te su sukladno tome povećavali broj zaposlenih. Pratili su kretanja u inozemstvu i trendove. Usavršavali osoblje u europskim institutima i postali respektabilna firma koja trenutno upošljava  140 radnika.

Ugodna atmosfera i mladi ljudi su osnovni pokretač kompanije (prosjek godina u firmi 31). Proizvodni pogoni se prostiru na 8600 m2 zatvorenih hala izgrađenih po najsuvremenijim zahtjevima i normama.

Izrasli su u najvećeg proizvođača kotlova i kamina u Bosni i Hercegovini.  Implementirani su standard za upravljanje kvalitetom ISO 9001 i standard upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001, te se pripremaju za implementaciju ISO 3834. Vlasnici su međunarodnih certifikata za proizvode, a veliki broj njih se nalazi na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU.

Skoro polovinu proizvodnje izvoze a njihovi proizvodi su veoma konkurentni na inozemnom tržištu. Trenutno izvoze u Austriju, Sloveniju, Njemačku, Hrvatsku, Grčku, Srbiju, Kosovo, Portugal,  Dansku, Belgiju, Italiju i Španjolsku s tendencijom daljeg širenja prodajne mreže.

Zadovoljni su trenutnim uspjehom i rastom kompanije. Cilj je da postanu jedna od najvećih tvornica u regiji. Konstantno rade na  razvoju novih i usavršavanju postojećih proizvoda. Trenutno u ponudi imaju kotlove i kamine na pelet, kotlove na čvrsto gorivo, automatske kotlove na sitni ugalj te kotlove velikih snaga na drvenu šječku. Novost u proizvodnom programu je potpuno automatki kotao na pelet EcoLogic.

ThermoFLUX je početkom godine na sajmu ISH, najvećem svjetskom sajmu opreme za grijanje i hlađenje predstavio kotao EcoLogic kao inovaciju te odnio nagradu Design Plus u režiji Savjeta za dizajn, formiranog od strane njemačkog Bundestaga.

Inovativni dizajn je djelo poznatog talijanskog dizajnera Cesarea Montija. Ipak, dizajn nije jedino što ovaj kotao čini posebnim. EcoLogic je prvi potpuno automatizirani kotao na pelet, koji omogućava dobavu peleta iz spremnika od nekoliko tona te ima automatsko čišćenje plamenika i izmjenjivača. Za ThermoFLUX d.o.o. kvalitet, inovacije i znanje su najbitniji a sve u cilju da kupcu ponude najbolji proizvod.

Žiri ga je tada opisao ovako: Dinamične proporcije, snažne linije, prepoznatljiva boja – dizajn EcoLogica znalački vizualizira ono što on jest – moderni kotao na pelet sa najboljom kvalitetom sagorijevanja i niskim emisijama. Regulacija sa touch-displayom omogućava jednostavno upravljanje. Savršena simbioza high-techa i talijanskog dizajna.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti