Zakon o visokom obrazovanju i Program sanacije GRAS-a na Skupštini KS

31.07.2017. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Zakon o visokom obrazovanju i Program sanacije GRAS-a na Skupštini KS

Prijedlog zakona o proglašenju Zaštićenog pejzaža "Bentbaša" također je uvršten u dnevni red sjednice.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zakazanoj za danas planirano je razmatranje Prijedloga amandmana na Ustav Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je, kako je najavljeno, i Prijedlog zakona o visokom obrazovanju.

Skupština bi trebalo da razmatra po hitnom postupku izmjene dopune Zakona o turizmu te  izmjene i dopune  Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Prijedlog zakona o proglašenju Zaštićenog pejzaža "Bentbaša" također je uvršten u dnevni red sjednice.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o izgradnji poslovnog objekta - vrtića "Razigrani dani" i načinima i uslovima njegovog korištenja s Općinom Centar Sarajevo, te  izmjene Odluke o preuzimanju prava osnivača JU Studentski centar Sarajevo u dijelu kojim osigurava životni standard studenata.

Na dnevnom redu je i davanje saglasnosti na Nacrt sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Kantona Sarajevo-Ministarstvo saobraćaja i Općine Trnovo na zajedničkoj izgradnji podzemne garaže na Bjelašnici, kao i saglasnost na Anex na Ugovor o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo pripadnicima boračkih populacija.

Izvještaj o poslovanju KJKP "Vodovod i kanalizacija" za prošlu godinu kao i Prijedlog mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP "Gradski saobraćaj" d.o.o. Sarajevo bit će na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, najavljeno je iz Pres-službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti