Završne aktivnosti za 25 miliona KM vrijednu kreditnu liniju za privredu TK

29.08.2017. 13:41 / Izvor: Akta.ba
Završne aktivnosti za 25 miliona KM vrijednu kreditnu liniju za privredu TK

Vlada TK dala je danas saglasnost na tekst Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima

Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnost na tekst Ugovora o pružanju usluga plasmana kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona koji će se zaključiti između Sparkasse Bank d.d. Sarajevo i Vlade Tuzlanskog kantona.

Nakon provedene procedure za odabir najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluga plasmana kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, donijelo je Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača kojom se ponuda ponuđača Sparkasse Bank d.d. Sarajevo proglašava najpovoljnijom.

Ugovorom kojeg će potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i direktor Banke uredit će se uslovi i način poslovne saradnje koja se odnosi na plasman kreditnih sredstava od strane Banke privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.

Uredit će se način subvencioniranja dijela kamatne stope privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona od strane Vlade Kantona, definisati uslovi pod kojima Banka može plasirati kreditna sredstva privrednim subjektima kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate od strane Vlade Kantona, te način izvještavanja Vlade o realizaciji plasmana kreditnih sredstava i subvencionirane kamate kao i druga pitanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti