Zvizdić i Bulc: Saobraćajno povezivanje značajno za napredak regije

19.06.2017. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Zvizdić i Bulc: Saobraćajno povezivanje značajno za napredak regije

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić razgovarao je danas u Briselu sa evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Briselu sa evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc o realiziranju reformskih mjera u oblasti transporta i o značaju realizacije saobraćajnih projekata za razvoj BiH.

Zvizdić je naglasio da je BiH opredijeljena za mir i stabilnost u regionu te uspostavljanje saradnje kroz povezivanje saobraćajnom mrežom cijelog regiona zapadnog Balkana, ističući opredijeljenost BiH da bude dio svih projekata i naprednih tehnologija koje podržava Evropska unija.

Komesarka za transport Evropske unije Violeta Bulc je naglasila da saobraćaj predstavlja jednu od najvažnijih oblasti saradnje Evropske unije i zapadnog Balkana.

Podvukla je da dogovorena agenda za povezivanje ima veliki značaj za podršku stabilnosti i napretku regiona te da postoje i druga finansijska sredstva kojim će biti podržana izgradnja transportne infrastrukture na zapadnom Balkanu.

Predsjedavajući Zvizdić i komesarka Bulc su se složili da je BiH ostvarila napredak u ispunjenju reformskih mjera uvezivanja, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti