Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 08.12.2016. 13:47

Kancelarijski materijal

Izvor: Akta.ba, 07.11.2016.

Bosna i Hercegovina

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU

SARAJEVO

 

Broj: 01-14.3-1403-3/16

Datum: 06 OCT 2016

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH" broj 39/14), direktor Federalnog zavoda za statistiku, na prijedlog Komisije za javne nabavke, donosi

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

Najpovoljnijim ponuđačem po provedenom konkurentskom postupku za izbor najpovoljnijeg ponuđača za nabavku kancelarijskog materijala za potrebe Federalnog zavoda za statistiku, a po obavještenju o nabavci broj 419-7-1-39/16 objavljenom na portalu javnih nabavki dana 21.09.2016.godine, proglašava se ponuđač Elkom d.o.o Vitez.

 

Obrazloženje

Nakon objavljivanja obavještenja o javnoj nabavci kancekarijskog materijala za potrebe Federalnog zavoda za statistiku putem konkurentskog postupka i postavljanja tenderske dokumentacije u sistemu ,,E-nabavke", sedamnaest (17) zainteresovanih ponuđača je preuzelo tendersku dokumentaciju, dok su tri dostavili ponude.

Komisija je nakon razmatranja svih dostavljenih ponuda utvrdila da su sve dostavljene ponude blagovremene, te da ispunjavaju kvalifikacione propisane tenderskom dokumentacijom.

Kako ponuda ponuđača Elkom d.o.o. Vitez ispunjava sve uslove propisane tehničkom specifikacijom, te kako je ovaj ponuđač sa ponuđenom cijenom od 21.467,17 KM prema utvrđenom kriteriju „najniža cijena" najpovoljniji, Komisija je predložila direktoru da ugovor o nabavci usluge kancelarijskog materijala za potrebe Federalnog zavoda za statistiku, dodijeli ponuđaču Elkom d.o.o. Vitez.

Kako je tenderskom dokumentacijom utvrđeno da se dodjela ugovora u predmetnom postupku javne nabavke zasniva na najnižoj cijeni tehnički zadovoljavajuće ponude to je odlučeno kao u dispozitivu.

 

Pravna pouka: Protiv ove odluke je dozvoljena žalba. Žalba se izjavljuje Uredu za razmatranje žalbi, a podnosi se Federalnom zavodu za statistiku, u roku od 5 dana od dana prijema ove Odluke.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: