Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 02.07.2021. 14:40

Krpanje udarnih rupa

Izvor: Akta.ba, 24.05.2021.

Broj: 01-23-3-1-OD/21

Datum: 24.5.2021.godine

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 39/14) i preporuke Komisije za javne nabavke direktor JU „Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu" Ključ donosi:

 

ODLUKU

O ODABIRU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

U postupku nabavke putem konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda za nabavku radova ljetnog održavanja puteva sa obavještenjem na Portalu javnih nabavki broj: 1367-7-3-27-3-3/21, ponuda

ponuđača DOO “GANIĆ” Sanski Most proglašava se najpovoljnijom za LOT 1, LOT 3 i LOT 6,

ponuda ponuđača DOO „DIVEL“ Sanski Most za LOT 2 i

ponuda doo DELIĆ SIGNALIZACIJA Bihać za LOT 4 i LOT 5, te se imenovanim ponuđačima dodjeljuju ugovori za nabavku radova ljetnog održavanja puteva.

 

Ova odluka objavit će se na web stranici općine Ključ, istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku, shodno zahtjevima-uslovima ugovornog organa navedenim u tenderskoj dokumentaciji i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

Obrazloženje

Na osnovu provedenog konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda za nabavku radova ljetnog održavanja puteva sa obavještenjem na Portalu javnih nabavki broj: 1367-7-3- 27-3-3/21, prema specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, proveden je postupak prikupljanja ponuda, analize i ocjene ponuda.

Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a je:

-LOT 1- 17.094,02 KM,

-LOT 2- 20.400,00 KM,

-LOT 3- 6.324,78 KM,

-LOT 4-17.094,03 KM,

-LOT 5-3.418,80 KM i

-LOT 6-3.418.80 KM.

Komisija za javne nabavke je blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, uz primjenu e-aukcije o Čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike u kojima je utvrđeno sljedeće:

-           daje ukupan broj pristiglih ponuda: trinaest;

-           da su sve ponude blagovremeno zaprimljene,

-           da nije bilo neblagovremenih ponuda,

-           da su ponude ponuđača: DOO GANIĆ SANSKI MOST, DOO DIVEL SANSKI MOST, DOO DELIĆ SIGNALIZACIJA prihvatljive, dok ponuda Obrt BOTONJIĆ Ključ nije naslovljena onako kako je to navedeno u tenderskoj dokumentaciji.

U postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila, te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, podzakonskim aktima i tenderskom dokumentacijom. Neki lotovi su niži od procijenjene vrijednosti nabavke, dok su drugi nešto veći, što u zbiru ne prelazi ukupnu vrijednost predviđenu za nabavku radova ljetnog održavanja puteva.

Uvidom u priloženu dokumentaciju i obzirom na sve naprijed navedeno a nakon završene

e-aukcije utvrđeno je da su najpovoljnije ponuda ponuđača:

-za LOT 1 - DOO GANIĆ, SANSKI MOST sa cijenom: 15.500,00 KM          bez PDV-a,

-za LOT 2-DOO DIVEL. SANSKI MOST sa cijenom od 19.979,00 KM bez PDV-a,

-za LOT 3-DOO GANIĆ, SANSKI MOST sa cijenom od 4.500,00 KM bez PDV-a,

-za LOT 4 - DOO DELIĆ SIGNALIZACIJA BIHAĆ sa cijenom od 18.911,00 KM bez PDV-a,

-za LOT 5 - DOO DELIĆ SIGNALIZACIJA BIHAĆ sa cijenom od 3.450,00 KM bez PDV-a i

-za LOT 6 - DOO GANIĆ SANSKI MOST sa cijenom od 3.200,00 KM bez PDV-a, te da iste u ekonomskom i tehničkom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te je shodno tome data preporuka da se donese odluka o dodjeli ugovora navedenom ponuđaču.

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretan ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnoj nabavci i podzakonskih akata ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 5 (pet) dana od dana kada je njegov podnosilac primio odluku odnosno obavještenja o odabiru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se podnosi ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: