Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 25.10.2016. 15:59

Usluge čišćenja kancelarijskog prostora u sjedištu Agencije i Centru za skladištenje, personalizaciju i transport dokumenata u Banja Luci

Izvor: Akta.ba, 24.10.2016.

Na osnovu člana 61. Zakona o upravi (Službeni glasnik BiH broj 32/02), člana 19. Zakona o Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH („Službeni glasnik BiH" broj 56/08) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH broj 39/14), direktor Agencije donosi slijedeću:

 

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

Najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke usluga čišćenja kancelarijskog prostora u sjedištu Agencije i Centru za skladištenje, personalizaciju i transport dokumenata u Banja Luci objavljenom na web portalu Agencije za javne nabavke BiH, broj obavještenja: 1110-7-2-69-3-70/16 od 06.09.2016. godine, koji je proveden u skladu sa procedurom konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda je Rilex Co d.o.o. Banja Luka.

 

II

Ova odluka će se dostaviti ponuđačima u roku od 3 (tri) dana, a najkasnije u roku od 7 (sedam) dana od dana donošenja.

 

III

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

O b r a z l o ž e nj e

Na osnovu provedenog postupka nabavke, Komisija za nabavke je konstatovala je da je rok za dostavu ponuda 05.10.2016. godine do 10:00 sati, te da su do navedenog roka na protokol Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Agencija) pristigle 3 ponude i to ponuđača: Rilex Co d.o.o. Banja Luka, Samsic d.o.o. Sarajevo i Atalian Global Services BH d.o.o. Sarajevo. Neblagovremenih ponuda nije bilo. 

Komisija je prema specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, provedenom postupku analize i ocjene ponuda izradila Zapisnik o ocjeni ponuda, u kojem su detaljno obrazloženi razlozi za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Komisija je utvrdila da je ponuda ponuđača Rilex Co d.o.o. Banja Luka kvalifikovana, dostavljeni su svi traženi dokazi propisani tenderskom dokumentacijom, na propisan način, te da ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu opisa predmeta nabavke i tehničkih specifikacija.

Ponude ponuđača Samsic d.o.o. Sarajevo i Atalian Global Services BH d.o.o. Sarajevo nisu kvalifikovane i prihvatljive iz razloga jer navedeni ponuđači dokaze iz tačke 3.4 b) konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda nisu dostavili na traženi način, odnosno dostavljene su samo potvrde bez spiska izvršenih ugovora.

Analizom ponuda primjenom kriterija najniža cijena Komisija je utvrdila slijedeće:

Najpovoljnija je ponuda ponuđača Rilex Co d.o.o. Banja Luka sa ukupnom cijenom sa uračunatim PDV-om 16.368,25 KM, odnosno 13.989,96 KM vez PDV-a. Obzirom da ista u ekonomskom i tehničkom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa data je preporuka da se donese odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Na osnovu prijedloga Komisije, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku: Protiv ove odluke pravo žalbe ima svaki privredni subjekat koji ima ili je imao interes za dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjerovatnim da je u konkretnom postupku javne nabavke bila ili je mogla biti prouzrokovana šteta zbog postupanja ugovornog organa, a koje se u žalbi navodi kao povreda zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa u postupku javne nabavke. Žalba se izjavljuje u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke. Žalilac izjavljuje žalbu Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine putem ugovornog organa, u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: