U Goraždu uskoro 100 novih radnih mjesta

22.01.2015. 15:57 / Izvor: eKapija.ba
U Goraždu uskoro 100 novih radnih mjesta

Predstavnici Općine Goražde, Federalnog zavoda za zapošljavanje, USAID Sida GOLD projekta i kompanije BINGO održali jučer sastanak.

Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo, predstavnik USAID Sida GOLD projekta Amir Sarajlić, i predstavnica kompanije BINGO iz Tuzle Ana Tomić Osmanković održali su jučer u Sarajevu sastanak s ciljem provođenja zajedničkog projekta vezanog za razvoj ljudskih resursa, navodi se na internet stranici Općine Goražde.

Na sastanku je identifikovana mogućnost na zajedničkoj implementaciji tekućeg projekta sa firmom BINGO u Goraždu, gdje je u toku realizacija investicije koja podrazumjeva otvaranje prodajnog objekta i zapošljavanje 100 osoba. 

Investicija je izuzetno značajna, ne samo za lokalnu zajednicu, već i za individualne poljoprivredne proizvođače i domaće kompanije koje svoje proizvode plasiraju kroz prodajni lanac kompanije BINGO, te će u tom smislu USAID Sida GOLD projekat razmotriti sve aspekte uključivanja u realizaciju ovog projekta, prevashodno tehničke podrške.

Za realizaciju ovog projekta svoj interes iskazali su Općina Goražde, Federalni zavod za zapošljavanje, Služba za zapošljavanje BPK Goražde sa kojima USAID Sida Gold Projekat ima izuzetno dobru saradnju i potpisan Okvirni sporazum o saradnji u realizaciji projekata zapošljavanja.

Definisani su konkretni koraci, koji podrazumjevaju uključivanje pomenutih partnera, oko realizacije projekta obuke i zapošljavanja osoba za potrebe firme BINGO od interesa za sve partnere na Projektu.

Osim toga, načelnik Ramović iskoristio je priliku da nakon sastanka razgovara sa direktorom Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenanom Rešom o projektima podrške u 2015. godini, te svim ostalim zajedničkim aktivnostima u nadležnostima Općine, Kantonalne službe i Federalnog zavoda za zapošljavanje, što će biti samo nastavak izuzetno uspješne saradnje ovih institucija.

"Razgovarali smo o programima podrške investitoru koji na području Općine Goražde otvara mogućnost za zapošljavanje 100 osoba. Moramo istaći da imamo izuzetnu saradnju sa kantonalnom Službom za zapošljavanje na čelu sa Nafijom Hodo, Federalnim zavodom za zapošljavanje, ali i pohvaliti izuzetno profesionalan i proaktivan pristup predstavnika kompanije Bingo. Mi smo na raspolaganju ovome, ali i svim ostalim potencijalnim investitorima u svakom segmentu, te izražavamo svoje opredjeljenje da podržavamo sve pozitivne privredne priče i udovoljimo opravdanim potrebama privrednog sektora. Razgovarali smo i o potencijalnim budućim projektima, koji će zasigurno imati velikog odjeka, ali o čemu ćemo više govoriti kada dođe do njihove realizacije", kazao je Ramović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije