Obezbijeđeno 1,2 miliona eura za projekat Ukrina

24.09.2013. 09:41 / Izvor: SRNA
Obezbijeđeno 1,2 miliona eura za projekat Ukrina

Za realizaciju projekta "Ukrina" na području opštine Derventa obezbijeđeno je 1,2 miliona evra, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Mihajlo Stevanović.

Za realizaciju projekta "Ukrina" na području opštine Derventa obezbijeđeno je 1,2 miliona eura, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Mihajlo Stevanović.

Stevanović je naglasio da je projekat "Ukrina" nastavak gradske regulacije rijeke Ukrine i sanacija oštećenja na toj regulaciji.

"Objavljen je tender, ponude se otvaraju 8. novembra, a krajem decembra najbolji ponuđač se uvodi u posao.Očekujemo realizaciju projekta za šest do osam mjeseci", dodao je Stevanović.

Osim zaštite od poplava, ovaj projekat uključuje i nastavak izgradnje nasipa čime se rješava problem zaobalnih voda, kao i ulivanja fekalnih i oborinskih voda.

Projekat "Ukrina" je dio projekta hitne pomoći za zaštitu od poplava koji kreditira Evropska investiciona banke od 55 miliona eura.

U okviru tog projekta postoje 134 mjere koje se realizuju u Republici Srpskoj u vezi sa slivom rijeke Save.

Projekat je iniciran nakon poplava koje su pogodile Srpsku tokom 2010. godine.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je tokom poplave oštećeno 1.200 domaćinstava, te da je ukupna materijalna šteta procijenjena na 14 miliona KM.

On je izrazio zadovoljstvo što će se regulacionim planom riješiti i problem prnjavorskog ribnjaka, a, između ostalog, odnosi se na vodozahvatno područje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije