Saudijci odobrili kredit: Izvjesna gradnja podzemne garaže kod Vijećnice

16.02.2015. 16:24 / Izvor: eKapija.ba
Saudijci odobrili kredit: Izvjesna gradnja podzemne garaže kod Vijećnice

Saudijski fond za razvoj odobrit će Općini Stari Grad Sarajevo kreditna sredstva u iznosu od 8.062,000 dolara za realizaciju četiri razvojna projekta.

Saudijski fond za razvoj odobrit će Općini Stari Grad Sarajevo kreditna sredstva u iznosu od 8.062,000 dolara za realizaciju četiri razvojna projekta. Sredstva će biti odobrena već na narednoj sjednici Odbora Fonda, najavili su jučer Mohammed Aldalilan i Sulaiman Alwotaid, predstavnici Fonda kojima su prezentirani projekti izgradnje podzemne garaže i multufinkcionalnog trga u ulici Avdage Šahinagića kod Vijećnice, sportske dvorane uz OŠ "Edhem Mulabdić", nadziđivanje centralnog objekta Doma zdravlja Stari Grad i poboljšanje energetske efikasnosti zgrade Općine Stari Grad, saopćeno je iz press službe ove Općine.

Nakon prezentacije, predstavnici Fonda su sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem obišli ove četiri lokacije i detaljno se upoznali sa svim projektima.

"Oni su posebno zadovoljni što ćemo odobrenim sredstvima finansirati projekte koji su od opšteg interesa za naše građane, odnosno što Općina rješava probleme građana iako bi se time trebale baviti druge, nadležne institucije. Pritom mislim na izgradnju sportske dvorane i nadogradnju Doma zdravlja", pojasnio je Hadžibajrić i dodao da bi najkasnije za dva mjeseca mogao početi izbor izvođača radova na ovim projektima.

"Rekli su nam da potpisivanje ugovora o odobravanju sredstava očekujemo za nekih dva mjeseca u Rijadu, a odmah nakon toga možemo krenuti sa daljnom procedurom", dodao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad Sarajevo će se kod Saudijskog fonda za razvoj zadužiti na period od 20 godina, uz petogodišnji grejs period i interes od 2%.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije