Nove zvijezde SFF-a: Predstavljeni glumci filma "Seasons of War"

31.05.2014. 08:49 / Izvor: eKapija.ba
Nove zvijezde SFF-a: Predstavljeni glumci filma 'Seasons of War'

Rediteljka Seda Egridere iz Turske i producent / asistent režije Zach Nikodemus iz Velike Britanije predvodnici su internacionalne ekipe koja će u Sarajevu snimiti film "Seasons of War".

Rediteljka Seda Egridere iz Turske i producent / asistent režije Zach Nikodemus iz Velike Britanije predvodnici su internacionalne ekipe koja će u Sarajevu snimiti film "Seasons of War".

Priča filma prati mladi bračni par, muslimana Damira i kršćanku Jelenu, u Sarajevu, u periodu od proljeća 1992. do zime 1995. godine. Iako oni sebe vide kao Jugoslavene, i sretno učestvuju u tradicijama kulture i međusobnih vjeskih događaja, ubrzo će sve strašniji konflikt u nekadašnjoj republici dovesti ovu malu porodicu pred vrlo teške odluke.

Sanju Popović iz Beograda gledat ćemo u ulozi Jelene, a Adnan Novo iz Sarajeva okušat će se u ulozi Damira.

Sanja Popović je svoju glumačku krijeru započela još u svojoj 13.-oj godini. Završila je Akademiju scenskih umjetnosti i trenutno radi u pozorištu.

Adnan Novo je javnosti poznat kao lice djela Politika i Drugi Zločini, Oluja i Svjetla Grada.

Na velikom platnu pojavit će se još i djevojčice Dina Ganić, Sacha Ferrer (kćerka producentice na N1 Ike Ferrer Gotić), te Sara Stambol.

Scenario je napisao nagrađivani Mark Harley, u saradnji sa Sedom, koja je inspiraciju za priču pronašla u "pravoj" Jeleni, s obzirom da se radi o istinitom događaju.

Film "Seasons of War" će se premijerno prikazati na ovogodišnjem SFF-u.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza