Kompanija iz BiH instalirala dvije vjetroturbine u Engleskoj

28.11.2013. 12:51 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija iz BiH instalirala dvije vjetroturbine u Engleskoj

Kompanija Eko Energija iz Banja Luke, prošle godine je implementirala projekat instaliranja dvije vjetroturbine Micon M530 jačine 250kW u dvorištu fabrike JKN Polymers u gradu Hull.

Kompanija Eko Energija iz Banja Luke, prošle godine je implementirala projekat instaliranja dvije vjetroturbine Micon M530 jačine 250kW u dvorištu fabrike JKN Polymers u gradu Hull. Priča je još interesantnija ako se uzme u ozbir mjesto instaliranja, a to je industrijska zona, što i nije tako uobičajna lokacija za postavljanje vjetorturbina.

"Implementaciji ovog projekta prethodila je borba sa administracijom koja se prvi put susrela sa sličnim zahtjevom. Međutim, nakon konačne pobjede nad papirologijom, fabrika za reciklažu plastike, 80% potrošene energije crpi iz obnovljivih izvora energija", kaže Dragan Markelić iz kompanije Eko Energija.

Eko Energija je kompanija sa holandskim korijenima, stacionirana u Banja Luci. Trenutno, zbog još uvijek neohrabrujuće regulative koja ne podstiče OIE u BiH, Eko Energija radi isključivo za ino-tržište sa fokusom na Italiju i Zapadnu Evropu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti