Europski turizam treba bolju koordinaciju vlada i usklađena pravila za putovanja

14.09.2020. 13:19 / Izvor: HINA
Europski turizam treba bolju koordinaciju vlada i usklađena pravila za putovanja

Skupština je održana online od 7. do 9. rujna, a na njoj je izabran novi novi predsjednik Luis Araujo.

Europskom turizmu za oporavak od koronakrize potrebna je bolja koordinacija vlada i usklađivanje pravila za putovanja, poruke su sa skupštine Europske putničke komisije-ETC koje za Hinu ističe direktor HTZ-a i novoizabrani potpredsjednik ETC-a Kristjan Staničić.

Skupština je održana online od 7. do 9. rujna, a na njoj je izabran novi novi predsjednik Luis Araujo, inače predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala, dok je Staničić kao potpredsjednik ujedno prvi iz Hrvatske koji je izabran u upravno tijelo te komisije otkako je 1997. postala njezina punopravna članica.

"Europski sektor putovanja i turizma pogođen je koronakrizom, nedovoljno koordiniranim putničkim ograničenjima, padom povjerenja putnika i smanjenjem potražnje, koje je u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni palo na rekordno niske razine. Uz to, stope popunjenosti hotela u Europi pale su u srpnju i za više od 60 posto u odnosu na isti lanjski mjesec”, istaknuto je na skupštini ETC-a.

Potvrdili su to i podaci prema kojima su Francuska, Njemačka, Velika Britanija i Nizozemska uspjele u srpnju dostići 40 posto prometa iz 2019., dok je Španjolska u još većem zaostatku s nešto više od 20 posto lanjskog turističkog prometa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU