Grčka policija emituje poruke upozorenja na deset jezika

25.03.2020. 08:36 / Izvor: Fena
Grčka policija emituje poruke upozorenja na deset jezika

Grčka policija saopćila je u utorak da će njeni patrolni automobili koristiti zvučnike kako bi emitovali poruke na deset jezika i kako bi obavijestili ljude o novim strogim ograničenjima kretanja.

Grčka policija saopćila je u utorak da će njeni patrolni automobili koristiti zvučnike kako bi emitovali poruke na deset jezika i kako bi obavijestili ljude o novim strogim ograničenjima kretanja na otvorenom zbog koronavirusa.

Policija je saopćila da će poruke biti emitovane na grčkom, engleskom, francuskom, arapskom, urdu, hindu, pendžabskom, paštunskom, farsi i dari. U snimljenim porukama upozoravaju se ljudi da ostanu u svojim domovima, i obavještavaju da su im potrebni lični dokumenti za identifikaciju, kao i specijalne dozvole kretanja.

Stroga ograničenja kretanja u Grčkoj, koja ima značajnu migrantsku i izbjegličku populaciju, uvedena su u ponedjeljak. Samo ljudima koji rade dopušten je izlazak na otvoreno, a oni koji ne rade mogu se kretati izvan kuće samo radi kupovine hrane, vježbi ili posjete liječniku, prenosi Associated Press. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU