Microsoft u Francuskoj otvara četiri centra za ‘cloud computing’

24.01.2018. 13:47 / Izvor: Agencije
Microsoft u Francuskoj otvara četiri centra za ‘cloud computing’

Tvrtke koje se još nisu okrenule tehnologiji “cloud computinga” čekale su otvaranje prostora za pohranu podataka u Francuskoj i već se nekoliko tisuća korisnika prijavilo za nove centre

Microsoft će u Francuskoj otvoriti četiri centra za pohranu podataka kako bi zadovoljio snažan rast potražnje za tehnologijom “cloud computinga” i već se prijavilo nekoliko tisuća korisnika, kazao je čelnik francuskog ogranka američkog softverskog diva.

"Kod naših klijenata postoji snažna potražnja. Mnogi od njih skloniji su tome da imaju “cloud computing” infrastrukturu i podatke na domaćem teritoriju", kazao je u utorak Carlo Purassanta.

Nije otkrio iznos planiranog ulaganja, ali je rekao da će tri centra biti smještena na području Pariza, a četvrti u Marseilleu. Time će Francuska biti četvrta europska zemlja, nakon Njemačke, Irske i Nizozemske, koja će postati domaćin Microsoftovih objekata za pohranu podataka tehnologijom oblaka. Centri će biti otvoreni do kraja ovog kvartala, istaknuo je Purassanta.

Tvrtke koje se još nisu okrenule tehnologiji “cloud computinga” čekale su otvaranje prostora za pohranu podataka u Francuskoj i već se nekoliko tisuća korisnika prijavilo za nove centre, rekao je Purassanta.

Ovog su tjedna i druge visokotehnološke kompanije, poput Googlea i SAP-a, najavile velike investicije u Francuskoj, posebice u područjima umjetne inteligencije i startupova.

Microsoft, koji je prošle godine otvorio “AI Factory” na pariškom sveučilišnom kompleksu Station F kako bi savjetovao specijaliste mladih kompanija na području umjetne inteligencije, poručio je da je programu pristupilo još šest startupova. Grupa je priopćila kako namjerava otvoriti i koledž specijaliziran za umjetnu inteligenciju u svom francuskom sjedištu u Issy-les-Moulineauxu.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je 140 čelnika multinacionalnih kompanija u Versailleski zamak nedaleko Pariza na sastanak u ponedjeljak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU