Njemački veto moguć za ulazak Rumunjske i Bugarske u Schengen

04.03.2013. 09:47 / Izvor: Ceppei
Njemački veto moguć za ulazak Rumunjske i Bugarske u Schengen

Njemački ministar unutarnjih poslova Hans- Peter Friedrich istaknuo je kako Rumunjska i Bugarska u ovom trenutku nisu spremne za ulazak u schengensku zonu.

Ako Rumunija i Bugarska ostanu pri svom zahtjevu, on neće proći jer će Njemačka uložiti veto, rekao je njemački ministar unutarnjih poslova Hans- Peter Friedrich. On je za Der Spiegel rekao kako će Njemačka na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU ovog tjedna u Bruxellesu uložiti veto na ulazak Rumunjske i Bugarske u Schengensku zonu, prenosi 24sata.hr.

"Ako Rumunjska i Bugarska ostanu pri svom zahtjevu, on neće proći jer će Njemačka uložiti veto", rekao je Friedrich. Istaknuo je kako Rumunjska i Bugarska u ovom trenutku nisu spremne za ulazak u schengensku zonu. Dodao je i kako je to nešto što se iz obzira prema građanima Njemačke ne može dopustiti.

Kao razlog tome naveo je korupciju u obje zemlje te je rekao kako bi to moglo imati posljedica i na olako izdavanje viza za Schengenski prostor. "Svatko tko u Njemačku dolazi kako bi ovdje radio i studirao je dobrodošao. No tko ovdje dolazi samo zato kako bi prikupljao socijalnu pomoć i iskoristio slobodu kretanja, njega se u tom naumu mora spriječiti", rekao je njemački ministar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU