Objavljen poziv u okviru projekta "CreaInnovation" koji pomaže MSP

05.07.2019. 13:45 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv u okviru projekta 'CreaInnovation' koji pomaže MSP

U okviru projekta bit će organizovane četir lokalne radionice (1 radionica za 1 kompaniju) i tri transnacionalne radionice za bh. firme.

Objavljen je poziv malim i srednjim preduzećima u okviru EU projekta "CreaInnovation". Projekat je finansiran u okviru Interreg MED programa čiji je osnovni cilj pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) u razvoju novih, održivih inovativnih proizvoda/usluga primjenom kreativnih metoda i procesa i omogućiti generisanje novih ideja koje su usmjerene na poboljšanje poslovnih vještina.

Poziv je objavila Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a njegova svrha je odabrati osam bh. firmi (MSP) koje će besplatno učestvovati u aktivnostima testiranja projekta „CreaInnovation“ kroz učešće na kreativnim radionicama sa ciljem generisanja novih poslovnih ideja koje će unaprijediti njihove inovativne kapacitete.

U okviru projekta bit će organizovane četir lokalne radionice (jedna radionica za jednu kompaniju) i tri transnacionalne radionice za bh. firme.

Lokalne radionice imaju za cilj generisati najmanje jednu novu poslovnu ideju po firmi (sa razrađenim akcionim planom) koja bi unaprijedila njene poslovne performanse i inovacijske kapacitete.

Transnacionalne radionice podrazumijevaju učešće firmi iz najmanje tri zemlje partnera (Italija, Portugal, Grčka, Španija, Slovenija, Hrvatska, Francuska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora) i biće organizovane on-line preko web-konferencije.

Cilj transnacionalnih radionica jeste generisati nove, inovativne i održive poslovne ideje i podstaći poslovno umrežavanje firmi učesnica radionica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU