Otvoren poziv DIGI-B-CUBE koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima

EU / FONDOVI

Otvoren poziv DIGI-B-CUBE koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima

13.05.2020. 07:59 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je u okviru EU programa za istraživanje i inovacije Horizon 2020 otvoren poziv za podnošenje prijedloga projekata DIGI-B-CUBE koji je namjenjen malim i srednjim preduzećima.

DIGI-B-CUBE projekat podržava aktivnosti koje su fokusirane na integrisanje digitalnih inovacija i novih tehnologija u oblasti medicinske dijagnostike i povezanih lanaca vrijednosti.

Mala i srednja preduzeća (uključujući nova start-up preduzeća) koja posluju u sektoru zdravstva, medicine, biotehnologije, biofarmacije, informacionih tehnologija ili sličnih sektora (robotika, automatizacija, elektronika, nanotehnologija itd.) mogu aplicirati za finansiranje u vrijednosti do 60.000,00 EURA putem DIGI-B-CUBE vaučer šeme.

Mala i srednja preduzeća koja su osnovana u jednoj od zemalja članica EU, kao i pridruženoj zemlji programa H2020 (Bosna i Hercegovina) su prihvatljivi aplikanti za finansiranje putem DIGI–B–CUBE vaučera.

Ovaj projekat podržat će pokretanje i širenje međusektorske suradnje koja će imati dugotrajne posljedice na transfer tehnologije i dovesti do novih inovacija, rješenja, razvoja proizvoda ili usluga.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 29. julii 2020.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

EU