Pokrenuta istraga: Frizerski salon u Skoplju dobio 270.000 eura iz grantova EU

EU / FONDOVI

Pokrenuta istraga: Frizerski salon u Skoplju dobio 270.000 eura iz grantova EU

14.10.2020. 13:23 / Izvor: SRNA

Evropska komisija i makedonska finansijska policija pokrenule su istragu o okolnostima pod kojima je frizerski salon u Skoplju dobio 270.000 eura iz grantova EU za promociju digitalne pismenosti među omladinom.

Šef Nacionalne agencije za evropske obrazovne programe Sjeverne Makedonije Lidija Dimova odbacila je optužbe, navodeći da zbog ovog slučaja nema namjeru da podnese ostavku, prenose skopski mediji.

Dimova je odbacila i optužbe da je pod njenim vođstvom Agencija kupila dva automobila za oko 90.000 evra, tvrdeći da vozila “nisu kupljena, nego uzeta na lizing”.

Navodeći da je meta lažnih medijskih napisa, Domova kaže da su napadi na nju počeli nakon što je u javnost iznijela podatke o ranijim zloupotrebama u toj agenciji u iznosu od 2,2 miliona eura.

Te nepravilnosti, kako su ranije objavili mediji u Sjevernoj Makedoniji, uključuju i 83.000 eura za dresiranje lipicanera i magaraca.

Grant EU za promociju digitalne pismenosti među mladima završio je na računu firme koja vodi frizerski salon, što je u Sjevernoj Makedoniji izazvalo oštre polemike.

Makedonski mediji navode da je vlasnik frizerskog salona od stručnjaka angažovanih za ovaj projekat zatražio da mu vrate novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

EU