U Sarajevu predstavljen vizuelni identitet EU integracija BiH

EU / POLITIKA

U Sarajevu predstavljen vizuelni identitet EU integracija BiH

22.12.2017. 12:16 / Izvor: Fena

Direkcija za evropske integracije predstavila je danas u Sarajevu vizuelni identitet - logo i slogan - integracija u Evropsku uniju, rad studentice Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Nahle Nukić.

Slogan integracija glasi "Embrace Diversity" (eng: prigrlimo raznolikost), a Direkcija je u propozicijama konkursa autorima sugerisala da iskoriste podudarnost skraćenice BiH i prvog lica jednine glagola biti.

Na prezentaciji je istaknuto da Direkcija smatra da proces evropskih integracija Bosne i Hercegovine zaslužuje i treba prepoznatljiv vizuelni identitet koji bi simbolizirao dinamičnosti, različitosti i jedinstvenosti.

Direktor Direkcija za evropske integracije Edin Dilberović izjavio je da integracija u EU podrazumijeva korjenitu promjenu u društvu, a da bi ona bila uspješna potrebno je s njom se poistovjetiti u čemu vizuelni identitet mnogo pomaže.

Pojasnio je da su logo i slogan procesa izabrani javnim procesom između 102 prijave, te da će on služiti u komunikaciji da svakog pojedinca asocira na težnju Bosne i Hercegovine na članstvo u Evropskoj uniji.

Najbolji rad je izabrala komisija kojom je predsjedavala profesorica s Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Amra Zulfikarpašić, a činili su je još profesor Sandro Drinovac također sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu i profesor Vladimir Kosić s Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

EU