Otvoreni regionalni aerodromi u Grčkoj

01.07.2020. 13:43 / Izvor: SRNA
Otvoreni regionalni aerodromi u Grčkoj

Turizam čini petinu grčke ekonomije, a u ovoj privrednoj grani zaposleno je 700.000 ljudi.

Grčka je uz tradicionalnu muziku i slatkiše danas ponovo otvorila regionalne aerodrome za strane putnike uz nadu da će se turizam oporaviti poslije tromjesečnog zatvaranja zbog virusa korona.

Turizam čini petinu grčke ekonomije, a u ovoj privrednoj grani zaposleno je 700.000 ljudi.

"Odlučili smo u ovo čudno vrijeme da dođemo zato što osjećamo da je ovo bezbjedna zemlja", izjavila je po dolasku na Rodos Čehinja Suzana Vostakova.

Na pojedinim ostrvima, uključujući Rodos i Krit, turistima su ponuđeni grčki slatkiši uz muziku i izvođače u tradicionalnim nošnjama, ali i sa maskama na licima.

Tokom dana očekuje se nekoliko desetina letova na 18 regionalnih aerodroma u Grčkoj, koji su povezani sa najpopularnijim odmaralištima.

Svi putnici moraju da popune onlajn formular na adresi https://travel.gov.gr najmanje 48 časova prije ulaska u zemlju. Po dolasku će se vršiti nasumični testovi.

Dva glavna aerodroma u Grčkoj otvorena su prošlog mjeseca. EU je juče odobrila dolaske turista ili poslovnih ljudi iz 14 država izvan ovog bloka. Na listi "bezbjednih zemalja" nema Rusije i SAD, odakle u Grčku tradicionalno dolazi veliki broj turista.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU