U Sloveniji počinje proizvodnja nekad popularnog Tomosovog mopeda Tori

EU / EKONOMIJA

U Sloveniji počinje proizvodnja nekad popularnog Tomosovog mopeda Tori

Otkupilli smo licencu i počeli pripreme za proizvodnju, a makedonska pošta naručila je prvih 120 vozila, kaže Boštjan Vidovič, direktor i vlasnik tvrtke.

23.06.2016. 11:46 / Izvor: Akta.ba

Tvrtka Črešnik iz Medvoda kod Ljubljane otkupila je licencu za proizvodnju nekoć popularnih Tomosovih mopeda marke Tori. "Otkupilli smo licencu i počeli pripreme za proizvodnju, a makedonska pošta naručila je prvih 120 vozila", kazao je na prezentaciji planova na konferenciji za novinare Boštjan Vidovič, direktor i vlasnik tvrtke koja se do sada bavila trgovinom i prodajom rabljenih vozila.

Proizvodnja bi trebala početi za tri tjedna, a u prvoj fazi na montaži mopeda namjeravaju angažirati pet do deset zaposlenika.

"Za ove mopede postoji veliko zanimanje u zemljama nekadašnje Jugoslavije, u Mađarskoj i Ukrajini", kazao je vlasnik, dodavši da iduće godine namjeravaju proizvesti oko 2000 vozila, da bi u slijedećoj godini proizvodnju udvostručili.

Iz inozemstva će uvoziti samo one dijelove za Torija koji se ne proizvode u Sloveniji, a montirat će se u Medvodama.

Prvi modeli Tomosovog Torija, čiji je konstruktor Tone Rifelj, na tržište su izbačeni 1984. Proizvodio se do 2005., jedno vrijeme od dijelova s Tajvana. Računa se da je u to vrijeme prodano oko 35.000 ovakvih vozila, manja količina čak u SAD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU