EU korak bliže potpunom ukidanju roaminga

19.03.2014. 08:41 / Izvor: Fena
EU korak bliže potpunom ukidanju roaminga

Odbor za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta izglasao je u utorak uredbu o jedinstvenom telekomunikacijskom tržištu koja predviđa potpuno ukidanje roaminga od prosinca sljedeće godine.

Odbor za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta izglasao je u utorak uredbu o jedinstvenom telekomunikacijskom tržištu koja predviđa potpuno ukidanje roaminga od prosinca sljedeće godine.Tu uredbu još treba potvrditi Europski parlament na plenarnoj sjednici 3. travnja. Komisija očekuje da će se konačni dogovor o toj uredbi između Vijeća i Parlamenta postići do kraja ove godine.

"Glasovanje u Odboru je odlična vijest. Digatalni uređaji i telekomunikacijske mreže povaćavaju produktivnost i rezultate na svim područjima života. Sada smo korak bliže", rekla je povjerenica za digitalnu agendu Neelie Kroes.Uredbu o telekomunikacijama predložila je Komisija u rujnu 2013., a predviđa između ostaloga ukidanje roaminga, otvoreni internet za sve, a potrošači će lakše moći mijenjati operatere.

 Europska komisija je odigrala veliku ulogu u snižavanju cijena roaminga i to smatra jednim od svojih najvećih uspjeha u ovom mandatu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU