EU / FONDOVI

Europa – bez više privatnih investicija nema bržeg rasta

Više investicija je jedini način na koji bi Europska unija mogla ubrzati svoj prespori oporavak, zaključak je subotnjeg sastanka Vijeća ministra financija EU (ECOFIN) u Milanu.

15.09.2014. 13:50 / Izvor: poslovniplus.com

Više investicija je jedini način na koji bi Europska unija mogla ubrzati svoj prespori oporavak, zaključak je subotnjeg sastanka Vijeća ministra financija EU (ECOFIN) u Milanu.

Talijanski ministar financija Pier Carlo Padoan, koji je predsjedavao sastanku u ime Italije kao predsjedavajuće zemlje EU-a, je izjavio kako se rasprava usredotočila na mjere stimuliranja investicija, posebo privatnih, ali i javnih kao “katalizatora” privatnih poslova.

"Europskoj komisiji i Europskoj investicijskoj banci smo predali mandat prijedloga plana konkretnih mjera", koji će sigurno biti spreman do studenog, kada će započeti zasjedanje novog predsjedništva Europske komisije, Padoan je izjavio na konferenciji za novinare nakon završetka sastanka ECOFIN-a.

Osim strukturalnih reformi za stvaranje bolje investicijske klime, Padoan je izjavio kako je također važno stvoriti i nove financijske instrumente osim zajmova kako bi se potaknuo gospodarski rast, posebno u bankarskom sustavu Europske unije.

"Kada je riječ o biranju između investicija i konsolidacije, stvar je vrlo jasna", izjavio je europski povjerenik za ekonomska i monetarna pitanja Jyrki Katainen.

On se složio s Padoanom kako članice EU-a trebaju više investicija u privatnom sektoru, gdje “ima više novca nego u javnom sektoru”, prenosi CRI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU