EU projekt o radnoj snazi u turizmu i ugostiteljstvu

14.11.2014. 09:33 / Izvor: europski-fondovi.eu
EU projekt o radnoj snazi u turizmu i ugostiteljstvu

Primarna zadaća projekta je stvoriti most za održivu suradnju između svijeta rada, svijeta obrazovanja i istraživačkih instituta koji se bave istraživanjem strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ovog je mjeseca u Londonu održan sastanak partnera europskog projekta EU.EM.NET, odnosno Europski sustavni pristup za uključivanje poslodavaca u predviđanje potreba za vještinama i potporu osiguranju kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

Projekt je financiran putem EU Programa za cjeloživotno učenje, a vrijeme trajanja projekta je 3 godine, odnosno do kraja listopada 2015. godine. U sklopu projekta, okupljaju se sudionici u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji zajedno na razini EU žele riješiti strukturni problem vezan uz predviđanje potreba za vještinama i unaprjeđivanje kvalitete radne snage u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Primarna zadaća projekta je stvoriti most za održivu suradnju između svijeta rada (koji predstavljaju uključene asocijacije poslodavaca), svijeta obrazovanja (koji predstavljaju pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i škole), i istraživačkih instituta koji se bave istraživanjem strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Općenito, cilj projekta je osmisliti europski sustavni pristup za sudjelovanje poslodavaca u predviđanju potrebnih vještina i pružanju potpore u osiguranju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, putem okupljanja ključnih dionika u jednu EU.EM.NET mrežu.

Projekt u sebi inkorporira potrebu za učinkovito i efikasno uključivanje poslodavaca u cjelokupni proces otkrivanja novih vještina koje su potrebne kako bi se osigurala konkurentnost i daljnji razvoj sektora turizma i ugostiteljstva.

Dvije su ključne perspektive na koje projekt ima utjecaj: prvo, na identificirane ciljne skupine (asocijacije poslodavaca i mala i srednja poduzeća, sindikate, donositelje politika, pružatelje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, zavode za zapošljavanje, strukovne škole), koji su svi zastupljeni i uključeni u provedbu projekta, te drugo: na sustave predviđanja vještina na EU razini u području turizma i ugostiteljstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU