Iz programa Interreg Central Europe 80 milijuna eura početkom iduće godine

24.11.2014. 17:56 / Izvor: europski-fondovi.eu
Iz programa Interreg Central Europe 80 milijuna eura početkom iduće godine

Nova sredstva dostupna su za projekte transnacionalne suradnje s fokusom na jačanje kapaciteta putem razmjene dobrih praksi i testiranja novih, inovativnih pristupa kroz ulaganja malih razmjera.

Interreg Central Europe je program kohezijske politike Europske unije, kojim upravlja Grad Beč. Od 2007. godine program potiče transnacionalnu suradnju između regija devet država središnje Europe.

U razdoblju između 2014. i 2020. godine, Central Europe će biti u mogućnosti sufinancirati nove projekte s ukupnim budžetom od 231 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Iznos od 80 milijuna eura sufinanciran od strane Europske unije bit će stavljen na raspolaganje u veljači 2015. godine javnim i privatnim organizacijama koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa.

Navedenu odluku donijelo je devet država članica Programa Interreg Central Europe na sastanku upravljačke skupine održanom u Bruxellesu, 14. studenog 2014. godine. Datum raspisivanja prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga ostaje indikativan do službenog odobrenja programa od strane Europske komisije.

Nakon financiranja 124 projekta suradnje u razdoblju između 2007. i 2013. godine, Interreg Central Europe  će ostati važan instrument za rješavanje zajedničkih izazova i potreba među gradovima i regijama Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. Nova sredstva dostupna su za projekte transnacionalne suradnje s fokusom na jačanje kapaciteta putem razmjene dobrih praksi i testiranja novih, inovativnih pristupa kroz ulaganja malih razmjera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU