Iz programa Interreg Central Europe 80 milijuna eura početkom iduće godine

EU / FONDOVI

Iz programa Interreg Central Europe 80 milijuna eura početkom iduće godine

Nova sredstva dostupna su za projekte transnacionalne suradnje s fokusom na jačanje kapaciteta putem razmjene dobrih praksi i testiranja novih, inovativnih pristupa kroz ulaganja malih razmjera.

24.11.2014. 17:56 / Izvor: europski-fondovi.eu

Interreg Central Europe je program kohezijske politike Europske unije, kojim upravlja Grad Beč. Od 2007. godine program potiče transnacionalnu suradnju između regija devet država središnje Europe.

U razdoblju između 2014. i 2020. godine, Central Europe će biti u mogućnosti sufinancirati nove projekte s ukupnim budžetom od 231 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Iznos od 80 milijuna eura sufinanciran od strane Europske unije bit će stavljen na raspolaganje u veljači 2015. godine javnim i privatnim organizacijama koje žele surađivati preko granica u području inovacija, strategija u vezi s niskom razinom emisije CO2, prirodnih i kulturnih resursa ili prometa.

Navedenu odluku donijelo je devet država članica Programa Interreg Central Europe na sastanku upravljačke skupine održanom u Bruxellesu, 14. studenog 2014. godine. Datum raspisivanja prvog poziva za dostavu projektnih prijedloga ostaje indikativan do službenog odobrenja programa od strane Europske komisije.

Nakon financiranja 124 projekta suradnje u razdoblju između 2007. i 2013. godine, Interreg Central Europe  će ostati važan instrument za rješavanje zajedničkih izazova i potreba među gradovima i regijama Austrije, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Slovačke i Slovenije. Nova sredstva dostupna su za projekte transnacionalne suradnje s fokusom na jačanje kapaciteta putem razmjene dobrih praksi i testiranja novih, inovativnih pristupa kroz ulaganja malih razmjera.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU